Başhekim Okutan'dan Korkutan Açıklama

Başhekim Okutan'dan Korkutan Açıklama

Isparta Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Ramazan Okutan, birinci derece deprem bölgesi olan kentte depreme dayanıklı hastane binası bulunmadığını açıkladı.

  Gülkent Devlet Hastanesi ' nde Başhekim olarak görev yaptığı dönemde merkezde bulunan hastane binasını revize ettirerek depreme dayanıklı hale getirdiklerini söyleyen Okutan " Bunun dışında Isparta ' da depreme dayanıklı hastane yok " dedi .
Isparta birinci derece deprem bölgesinde olduğu için her an tehlike ile burun buruna olduğunu hatırlatan Okutan , " Doğal afetler gibi olağanüstü durumlarda da en önemli şey hastanelerin ayakta kalmasıdır . İdari işleri bir şekilde başka yerlerden yürütebilirsiniz ama hasta tedavisini başka yerde yapamazsınız . Bunun için yapımı planlanan bölge hastanesi hemen inşa edilmeli aynı zamanda afet merkezi görevi de görebilmelidir " şeklinde konuştu .
Bölge Hastanesi ' nin Isparta için en acil ihtiyaçlardan biri olduğunu kaydeden Ramazan Okutan , " Isparta gerek personel gerekse alt yapı bakımında Türkiye ' de her zaman ilk 5 içerisinde yer alır . Bunun en önemli nedenlerinden biri de küçük ilçelere dahi büyük sağlık kuruluşlarının yapılması . İlçeler bizim kalitemizi arttırıyor . Ama bir çok ilçemizdeki büyük sağlık kuruluşları kapasitesinin yüzde 10 ' u ile hizmet veriyor " diye konuştu .
Bölge Hastanesi ' nin kapasitesinin yüksek tutulması ile insani şartların yakalanacağını kaydeden Okutan , " Örneğin 6 yataklı koğuş sistemi servisler insani şartlara uygun değil . Refakatçiler sandalyelerde uyuyor . Hastayı iyileştirelim derken refakatçiyi hasta ediyoruz . Hastalar evlerinde bulduğu imkanın yüzde 50 ' sini hastanelerde bulamıyor . Kaliteyi arttırmak için de geniş alana ihtiyacımız var " ifadelerini kullandı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile