Basibos Köpeklerin Saldirdigi Yasli Kadin Ölümden Döndü

Basibos Köpeklerin Saldirdigi Yasli Kadin Ölümden Döndü

Baskentte çesmeden su doldurdugu esnadan 13 basibos köpegin saldirisina ugrayan 72 yasindaki Aysel Saylem, çevredeki vatandaslarin müdahalesiyle ölümün esiginden döndü. Her iki bacaginda da köpek isirigina bagli derin yaralar olusan Saylem, yürümekte zorluk çektigini belirterek yetkilerinden basibos köpeklerle ilgili bir çözüm bulmasini istedi.

Olay, Ankara’nin Çubuk ilçesine bagli Ikipinar Köyü’nde meydana geldi. Köydeki hobi evinde su sebekesi bulunmayan Aysel Saylem (72) ile Ali Saylem (72) çifti, evlerinin bahçelerindeki agaçlari sulamak için köyde bulunan çesmeye gitti. Aysel Saylem, ellerindeki pet siselere su doldurdugu esnada bos arazideki 13 basibos köpegin saldirisina ugradi. Can havliyle çigliklar atmaya baslayan kadinin yardimina arabada bulunan esi Ali Saylem ve civardaki diger vatandaslar kostu. Köpeklerden kurtarilan talihsiz kadin, Pursaklar Devlet Hastanesi Acil Servisine götürüldü. Her iki bacaginda da köpek isirigina bagli derin yara izlerine olusan Saylem tedavi altina alindi. Ölümle burun buruna gelen Saylem; hareket etmekte, yürümekte ve günlük islerini yapmakta asiri zorlandigini söyledi.

Ilçe belediyesinin konuyla yeterince ilgilenmedigini belirten Saylem, yetkililerden sorunlarinin çözümü kavusturulmasini istedi.

“Hepsi birden üzerime hücum edip beni yiktilar”

Yasadigi korku dolu anlari anlatan Aysel Saylem, “Bahçemize gelmistik. Çesmeden su almaya gitmistik. Biraz ilerledim. Baktim ki büyük bir köpek bana hirlamaya basladi.

Heyecandan arkasindan gelen köpekleri görmedim. Köpeklerin hepsi birden üzerime hücum edip beni yiktilar. Esim, ’12-13 köpek vardi’ dedi.

Beni kurtardilar ama vücudumda baya hasar olustu. Kiyafetimi yirtmislar. Hastaneye gittik. Orada kuduz asisi ve pansuman yaptilar bana. Bu köpeklerden çok sikayetçiyiz. Eger yalniz olsaydik beni de esimi de parçalarlardi. Her iki bacagimdan da isirdilar ve sag bacagimda çok yara var. Diz kapagimin alti da dünden beri çok kaniyor. Yürüyemiyorum. Sag bacagimi çekemiyorum. Yürürken zorluk çekiyorum. Bacagimin üstünü koparmislar, orada kalici iz kalabilirmis. Burada çok köpek var. Esim korkusundan gelemiyor bazen buraya” ifadelerine yer verdi.

“Paramparça yapacaklardi”

Esinin ölümden döndügünü söyleyen Ali Saylem ise, “Agaçlari sulamak için akarsuya su doldurmaya gitmistik. Esim suyu doldururken ben arabayi yola çekiyordum. O anda orada tek bir köpek vardi. O köpek hirlamaya baslayinca agacin dibindeki köpeklerle birlikte 12-13 köpek birden esimin üzerine hücum ettiler. Ben kendimi arabadan zor attim. Oradaki insanlar da geldi. Onlarin yardimiyla esimi kurtardik. Yoksa paramparça yapacaklardi. Bu sikitimizin giderilmesi için de buralara su verilmesini rica ediyoruz. Burada köpekleri etle besliyorlar. Eger besleyeceklerse bir köpek bakim evi kurup orada beslesinler. Yolun kenarlarinda baya köpek var. Kulaklarinda küpe olunca zararsiz olduklari anlamina gelmiyor. Bu konuya biraz dikkat edilmesini istiyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile