Kurumlar arasında işbirliği geliştirmek , deneyim paylaşmak ve ortak sorunlara çözüm bulmak amacıyla aynı mesleği icra eden belediye çalışanlarını bir araya getirmeyi sürdüren Marmara Belediyeler Birliği`nin organizasyonunda , İstanbul ilçe belediyelerinin basın danışmanları buluştu . Marmara Belediyeler Birliği`nin Eminönü`ndeki merkez binasında düzenlenen toplantıda Sabah Gazetesi Haber Müdürü Burak Artuner , bilgi , birikim ve mesleki deneyimlerini basın danışmanlarına aktardı . Belediyelerin halka en yakınolan birimler olduğunu ve basın danışmanlarının birinci vazifesinin basınla belediye arasında köprü kurmak olduğunu belirten Artuner , kent sayfalarının daha fazla olması gerektiğinin altını çizdi . Artuner , " Ulusal basında kent haberlerine daha fazla önem verilmesi gerekiyor . Vatandaşla gazete arasındaki en iyi iletişim kent haberleriyle kuruluyor ve kent haberlerinin en önemli ayağını da belediyeler oluşturuyor . Ulusal basın , kent sayfalarını artırmalı ; ancak sadece olumlu değil , olumsuz haberler dearttırılmalı . İnsanlar şehirde yaşadığı sıkıntıyı , ertesi gün gazetesinde görmek istiyor . Metro aksadıysa , elektrik kesildiyse , metrobüs iteklendiyse , okurlar bu haberi satın aldığı gazetede görmek istiyor ve böylece gazeteye olan güveni artıyor . Ayrıca , olumlu belediye haberlerini siyasi parti ayırımı gözetmeksizin en çok kullanan gazetelerden biri olduğumuzu da hatırlatmak istiyorum . Bazı gazeteler gibi belediyelerden ille de olumsuz haber arayan yanımız yok " diye konuştu .
Deprem konusunda yerel yönetimlerden daha fazla çalışma ve haber beklediğini ifade eden Burak Artuner , organizasyondan ötürü Marmara Belediyeler Birliği`ne teşekkür etti
Atruner`le birlikte basın danışmanları buluşmasına katılan Sabah`ın deneyimli gazetecilerinden Erhan Örtürk de , " Ulusal basına , bazı belediyeler tarafından `başkanımız` ifadeleriyle haber atılıyor . Hepimizin bildiği gibi haber dilinde üçüncü tekil şahıs kavramına lütfen uyalım . Ayrıca haberlerde başkanların çok fazla öne çıkarılması da biz gazetecileri rahatsız ediyor . Yapılan etkinlik ve verilen hizmet bizim için haberin öznesinden daha önemli " dedi .
Toplantının ardından Marmara Belediyeler Birliği Basın-Yayın Danışmanı Fatih Sanlav , Türkiye`nin en ciddi yerel yönetimler ödülü olarak kabul edilen ve bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Örnek Belediyecilik Proje Yarışması`yla ilgili bilgilendirme yaptı . Programa Büyükçekmece , Tuzla , Esenler , Bağcılar , Eyüp , Beylikdüzü , Sultangazi , Esenyurt , Zeytinburnu , Beykoz , Kadıköy , Silivri , Beyoğlu , Bahçelievler , Şişli , Kartal , Arnavutköy , Kağıthane , Çekmeköy ve Fatih Belediyesi basın danışmanları ile Yeni YüzyılÜniversitesi Basın Danışmanı Sadi Sözen katıldı .
Basın Danışmanları Burak Artuner'le Buluştu
İstanbul`daki belediyelerin basın danışmanları, Marmara Belediyeler Birliği`nin organizasyonunda Sabah Gazetesi Haber Müdürü Burak Artuner`le bir araya geldi.



















