Basın İlan Kurumu'ndan simitli basın bayramı

Basın İlan Kurumu'ndan simitli basın bayramı

Basın İlan Kurumu, bu yıl 24 Temmuz Basın Bayramı'nı "Bab-ı Ali Yaşıyor Bayramını Kutluyor" sloganıyla Türk basınının doğduğu yerde kutluyor.

24 Temmuz 1908 günü İstanbul'da gazeteciler kendi aralarında karar aldı:

O gece sansür memurlarını gazetelere sokmayacaklardı. Gazeteler basıldı. Gazeteciler sabaha kadar bürolarda, matbaalarda kaldı. Gelen sansür memurları "Meşrutiyet ilan edildi. Artık matbuat hürdür" diye kapıdan geri çevrildi. Ve ertesi gün, yani 25 Temmuz'da gazeteler ilk kez sayfalarında beyaz sütunlar olmaksızın, sansürsüz olarak çıktı. O günden beri, 2. Meşrutiyet'in ilan edildiği 24 Temmuz, "Basın Bayramı" olarak kutlanıyor.

49 yıldır basınımızın yanında yer alan Basın İlan Kurumu, bu yıl 24 Temmuz Basın Bayramı'nı "Bab-ı Ali Yaşıyor Bayramını Kutluyor" sloganıyla Türk basınının doğduğu yerde kutluyor. Sansürün kaldırılışının 102. yıldönümünde nostaljik bir atmosferde gerçekleşecek etkinliğe; Bedii Faik'ten Orhan Erinç'e, Mehmet Şevket Eygi'den Ahmet Turan Alkan'a, Ahmet Tezcan'a kadar ünlü kalem ustaları katılacak. Altın Kızlar Grubu'nun siyah – beyaz şarkılarıyla şenlendireceği bayrama tüm basın emekçileri davetlidir.

Medya Faresi
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile