Basın Örgütlerinden Silivri Cezaevi Önünde Açıklama

Uluslararası bazı basın örgütü temsilcileri, Silivri Cezaevi önünde, tutuklu Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile ilgili açıklama yaptı.

Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) İletişim Direktörü Steven M. Ellis, cezaevi önünde bir araya gelen Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF), Etik Gazetecilik Ağı (EJN), Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ), Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ), PEN International, Dünya Gazete ve Haber Yayıncıları Birliği (WAN-IFRA) ve Güneydoğu Avrupa Medya Örgütü (SEEMO) temsilcileri adına yaptığı konuşmada, Dündar ve Gül ile görüşme taleplerinin kabul edilmediğini söyledi.

Görüşme taleplerinin mevzuata aykırı şekilde reddedildiğini savunan Ellis, Dündar ve Gül'ün serbest bırakılması gerektiğini ileri sürdü.

Ellis, bir gazetecinin, Mısır'daki basına yönelik baskılardan bahsederek, konuya niçin ilgi gösterilmediğine ilişkin sorusu üzerine ise 'Bu konuyla ilgili açıklama yaptık. Sitemizde bulabilirsiniz. Bütün ülkelerdeki bütün gazeteciler özgür bir şekilde haber yapabilmeliler' ifadelerini kullandı.

Kuruluş temsilcileri açıklamanın ardından cezaevi önünde 'Umut Nöbeti' adı altında bir süre bekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile