Basın Toplantısında Kavurma İkram Etti

TBMM - CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, basın toplantısında, Kars'tan getirttiği ve Meclis'te kavurmasını yaptırdığı etten, basın mensuplarına ikram etti.

Öğüt, TBMM'de düzenlediği basın toplantısını, yanında getirdiği etle yaptı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in, kıymada yüzde 4, kuşbaşında ise yüzde 2,2 indirim yapacaklarını söylediğini belirtti.

Bu açıklamadan sonra kendisini arayanların, "Etin kilosunu 10 liraya vermeye hazırız" dediğini anlatan Ögüt, gittiği Ardahan hayvan pazarında etin kilosunu sorduğunda, canlı olarak inek etinin kilosunun 5, karkas olarak 10 lira karşılığını aldığını belirtti.

Öğüt, "Sen yüzde 2,2 indirim yapıyorsun, Doğu Anadolu halkı yüzde 50 indirim yapıyor. Sadece Ramazan ayında değil, bütün aylarda aynı fiyattan vermeye hazır olduklarını söylüyorlar. Et Balık Kurumu, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır'a gelsin etin kilosunu 11-12 liraya mal etsin, vatandaşa 14-15 liraya satsın. Şu anda kasaplarda 25-30 lira. Doğu Anadolu çiftçisi, köylüsü, kilosunu 14-15 liraya vermeye hazır. Var mısınız yok musunuz?" diye sordu.

Elindeki eti gösteren Öğüt, hayvanların küspeyle beslenmediğini, organik olduğunu söyledi.

Öğüt, "Bu etin omega 3 değeri yüksektir, kalitelidir, organiktir. Sadece Ramazan'da değil, diğer aylarda da vatandaşımız ucuz, kaliteli et yesin, insanlarımız beslensin" dedi.

Öğüt, daha sonra Kars'tan getirttiği ve Meclis'te kavurmasını yaptırdığı etten, basın mensuplarına ikram etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile