Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya'dan Açıklama

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, ''Yeni dönem yabancı dil eğitimi için yurt dışına gidecek arkadaşlarımızın ekseriyetle yerel basından olmasını istiyoruz'' dedi.

Karakaya, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nce Kütahya İl Özel İdaresi'nde düzenlenen ''Yerel Medya Buluşması'' etkinliğinde yaptığı konuşmada, şimdiye kadar 21 ilde toplantı yaptıklarını, Kütahya'dan sonra Balıkesir ve Çanakkale'de yerel basın yönetici ve çalışanlarıyla bir araya geleceklerini belirtti.

Türkiye'de yaklaşık 2 bin 700'ü gazete olmak üzere 6 bini aşkın süreli yayın, 250'den fazla televizyon, 1000'in üzerinde radyo kanalı bulunduğunu ifade eden Karakaya, yerel basın mensuplarının tanışıp birbirlerinden haberdar olmalarını sağlamak amacıyla illerarası mesleki inceleme gezileri başlattıklarını söyledi.

Karakaya, şöyle konuştu:

''Yerel basının, insan kaynakları, içerik gibi birçok sorunu var. En azından 'mizanpajla ilgili sorunları ele alalım' dedik. Selçuk Üniversitesi ile bir çalışma yürüttük ve hazırlayıp bastırdığımız kitapçığı tüm yerel basınımıza dağıttık. Bu kitapçıktaki hazır şablonlardan birini uyguladıkları takdirde yaygın basın anlamında çok güzel bir içerikle yayım yapma imkanı bulacaklar. Anadolu Basınını Özendirme Yarışması ile yerel basından arkadaşlarımız kendilerini ifade etme imkanı buluyor. Bunun yanında yarışmadaki haber ve fotoğraflar, ulusal basında da yer almış oluyor. Birkaç gün önce Emniyet Genel Müdürlüğü ile protokol imzaladık. Basın trafik kartı bulunan basın mensubu arkadaşlarımız, faaliyetleri sırasında trafiği aksatmamak kaydıyla geçiş kolaylığı, durma, duraklama ve park etme önceliğine sahip olacak.''

Suiistimalleri engellemek amacıyla basın kartlarının değiştirileceği bilgisini veren Karakaya, ''Daha önce basın kartlarına başvuru sırasında ücret alınıyordu. Artık basın mensuplarımız bu kartlara ücretsiz sahip olacak'' diye konuştu.

-Anadolu basınındaki önemli manşetler ekranlara taşınıyor-

Hafta içi her gün TRT Anadolu kanalında yayımlanan ''Anadolu'nun Sesi'' programıyla Anadolu basınındaki önemli manşetleri Türkiye gündemine getirmeye çalıştıklarını anlatan Karakaya, programa idarecilerin de katılıp illerini tanıtabildiğini hatırlattı.

Türkiye'deki önemli gelişmeleri dış basına sunmaya çalıştıklarını ifade eden Karakaya, şunları kaydetti:

''Son 10 yılda ülkemizini trendinin yükselmesindeki en önemli göstergelerden biri, ülkemize gelen yabancı gazeteci ve turist sayısındaki artıştır. Bugün itibariyle 300'ü aşkın Türkiye'de yerleşik olan yabancı gazeteci var. Bunlar, Türkiye'deki haberleri doğrudan yabancı medya kuruluşlarına iletiyor. Türkiye tanıtım kitapçığını da ilgililere sunarak ülkemizin tanıtımına katkı sağlamaya çalıştık. Birkaç yıl önce yurtdışında yabancı dil eğitimi konusunda çalışmamız olmuştu. Çok istememize rağmen maalesef yerel basından arkadaşlarımız değişik nedenlerle buna katılamadı. Çalışmalarımız devam ediyor. Yeni dönem yabancı dil eğitimi için yurtdışına gidecek arkadaşlarımızın ekseriyetle yerel basından olmasını istiyoruz.''

Sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini bildiren Karakaya, 22 ilde 25 noktada gerçekleştirdikleri ''Basın-Yayın ve Gazeteciler Hatıra Ağaçlandırması'' çalışmasını tüm Türkiye'ye yaygınlaştırmak istediklerini sözlerine ekledi.

Karakaya, konuşmasının ardından Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İhsan Tunçoğlu'na birer çini tabak hediye etti.

Etkinlik, BYEGM görevlilerinin, basın kartları ve basın mensuplarına yönelik çalışmalar hakkında yaptıkları sunumla sona erdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile