Basından Sansürün Kaldırılışının 107. Yıl Dönümü

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Basından Sansürün Kaldırılışının 107. yıl dönümü ile ilgili mesaj yayımladı.

Başkan Büyükerşen, mesajında, Türk basın tarihinin önemli yıl dönümlerinden birini önemli hayal kırıklıkları içinde yaşandığını belirtti.

Büyükerşen, “1908 yılında Türk basınından kaldırılan sansür, 2015 yılında çok daha ağır ve zor koşullar altında dayatılır hale gelmiştir. Ülkemizdeki yazılı ve görsel medyanın bugün nasıl bir ayrışma içinde olduğu, iktidar yanlısı olmayan gazete ve gazetecilerin ne denli baskı altında tutulduğu apaçık ortadadır. Bu nedenle geride bıraktığımız 107 yılda Türk basınında sansürün yok edilmesi yolunda bir arpa yol gidilemediğini üzülerek görmekteyiz. Ancak, tüm bu karamsar ve üzüntü verici tabloya rağmen; ülkemiz insanlarının doğru ve zamanında haber almalarını sağlayan görsel ve yazılı basınımızın, bu amacını gerçekleştirmek için ortaya koyduğu ve bundan sonra da devam edeceği mücadelesinde başarılı olacağına inancım tamdır” ifadelerini kullandı.

Büyükerşen, mesajına şöyle son verdi:

“Zira ülkemizdeki pek çok olumsuzluk, ancak ve ancak medyamızın gayret ve ısrarıyla gündemde tutulacak ve iktidar sahipleri çözüm bulmak konusunda mecbur kalacaklardır. Yerel basınımızın ise, kendine has dinamikleri içinde bu yolda çok önemli görevleri yerine getirdiği açıktır. Bu vesileyle, hem yerel hem de ulusal ölçekte yayın yapan tüm gazete ve televizyonlarımızın “Basından Sansürün Kaldırılışının 107. Yıl Dönümünü” kutluyor, bu zor ve engebeli yolda hepsine başarılar ve kolaylıklar diliyorum.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile