Basiskele Belediyesi'nden Üniversite Adaylarina Destek

Basiskele Belediyesi'nden Üniversite Adaylarina Destek

Basiskele Belediyesi, Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nda (YKS) basari elde ederek üniversite tercihi yapmaya hak kazanan gençlere ‘YKS Tercih Danismalik Hizmeti’ verecek.

Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) sonuçlarinin açiklanmasiyla gözler üniversite tercihlerine çevrildi. Basiskele Belediyesi, gençlerin gelecekteki mesleklerini belirleyip, kariyerlerine yön verecekleri bu kritik süreçte üniversite adaylarina destek verecek. Ögrencilerin tercihlerini dogru ve bilinçli sekilde yapmalarina yardimci olmak amaciyla Basiskele’de “YKS Rehberlik ve Danismanlik Hizmeti” ücretsiz olarak verilecek. Genc-i Ala Gençlik Modeli ile gençlere yönelik hizmetlerini sürdüren Basiskele Belediyesi, GençBüs Mobil Gençlik Merkezi gençlerin ayagina kadar giderek uzman egitmen esliginde gençlerin tercih yapmalarina firsat sunacak.

28 Temmuz’da basliyor

Basiskele Ilçe Milli Egitim Müdürlügü tarafindan görevlendirilen uzman rehber ögretmen esliginde “YKS Rehberlik ve Danismanlik Hizmeti” alacak olan üniversite adaylari, sinavda kazandiklari puana göre kendileri için en uygun meslegi ve en güzel egitimi sunacak olan üniversiteyi 28 Temmuz Persembe gününden itibaren tercih edebilecek. YKS tercih süresi boyunca 8 ayri noktada gençleri agirlayacak olan GençBüs Mobil Gençlik Merkezi’nin ilk duragi 28 Temmuz Persembe günü Barbaros Semt Meydani olacak. Üniversite adaylari, 15:00 ile 19:00 saatleri arasinda bu hizmetten faydalanabilecek.

Farkli noktalardan destek verilecek

GençBüs Mobil Gençlik Merkezi’nin sonraki duraklari ise; 29 Temmuz’da Kullar Semt Meydani, 30 Temmuz’da Basiskele Sahili (Osmanli Çesmesi yani), 31 Temmuz’da Yuvacik Basiskele Camii karsisi (Yesilyurt Mah.), 1 Agustos’ta Basiskele Çocuk Üniversitesi önü (Sehit Ekrem Mah.), 2 Agustos’ta Azize Hatun Kadin Spor Merkezi önü, 3 Agustos’ta Vezirçiftligi Semt Konagi yani, 4 Agustos’ta Yuvacik Kültür Merkezi önü olarak belirlendi. ÖSYM tarafindan yapilan açiklamaya göre YKS Tercih Ekrani yarin erisime açilirken üniversite adaylari, 5 Agustos Cuma günü saat 23.59’a kadar tercihlerini yapabilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile