Basiskele'de Senai Demirci Söylesisi

Basiskele'de Senai Demirci Söylesisi

Sair ve Yazar Dr. Senai Demirci, Basiskele Belediyesi’nin "Konumuz Aile" programi kapsaminda vatandaslarla bir araya geldi.

Belediye Baskani Yasin Özlü’nün 2022 yilini Basiskele’de "Kadin ve Aile Yili" olarak ilan etmesinin ardindan Sair, Yazar ve Televizyon Programcisi Dr. Senai Demirci vatandaslarla bir araya geldi. Yeniköy Kültür Merkezi Ahmet Özel Çok Amaçli Tiyatro Salonu’nda gerçeklesen söyleside, korona virüs tedbirleri göz önünde bulunuldu. Salona girislerde katilimcilara tek tek HES Kodu sorgulamasi yapilirken, dezenfektan ünitelerinde eller dezenfekte edildi ve maskeler takildi.

"Evlenmek bir seçimdir"

Söyleside konusan Senai Demirci, seçilen ve seçilmis biri olmanin önemine dikkat çekerek, "Seçilmislik, seçileni seçene karsi sorumlu tutar. Bu bizim en temel gerçegimiz. Evlilik ve aile söz konusu oldugunda da evlenmek seçilmek demektir. O halde ben, beni kocasi olarak seçen kadina bu seçiminin sorumlulugunu ödemek zorundayim. Kendisini karim olarak seçtigim kadin da bana bu seçilmisliginin bedelini ödemek durumundadir. Seçilmisligimizi hatirlayalim. Evlilik ve aile olmak seçilmis olmak demektir" dedi.

"Kusurumuzla sevmeliyiz"

Evlilikte iletisimin çok önemli oldugunu anlatan Demirci, aile içerisindeki iliskilerin her zaman kusursuz olamayacagini söyledi.



Senai Demirci, "Birbirimizi eksigimiz ve kusurumuzla sevecegiz. Kusursuz diye birini seviyorsaniz aslinda onu sevmiyorsunuz demektir. Kusursuz sevmek kusurlu sevmektir. Kusuruyla sevmek kusursuz sevgidir. Allah bizi kusurumuzla seviyor. Biz de birbirimizi böyle sevecegiz" ifadelerini kullandi.

Senai Demirci konusmasinin ardindan katilimcilarin evlilik ve aile ilgili sorularini da yanitladi.

Söylesi, Belediye Baskan Yardimcilari Sema Arat ve Kadir Kandemir’in sahnede Senai Demirci’ye çiçek takdim etmesiyle son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile