Basiskele'de Sokak Hayvanlari Bu Merkezde Tedavi Edilecek

Basiskele'de Sokak Hayvanlari Bu Merkezde Tedavi Edilecek

Basiskele Belediyesi, yapimi devam eden Sokak Hayvanlari Geçici Rehabilitasyon Merkezi ile sokak hayvanlarina sicak bir yuva kazandiracak.

Basiskele’deki sokak hayvanlarinin tedavisi, bakimi ve rehabilitasyonu için modern bir tesis hazirlaniyor. Sokakta yasayan canlara mama ve yem destegi saglayan, veterinerlik hizmeti veren Basiskele Belediyesi, Sokak Hayvanlari Geçici Rehabilitasyon Merkezi’ndeki çalismalarini sürdürüyor. Mayis ayi sonlarinda ilk kazma vurulan tesiste, idari bina ve hayvan barinaklarinin insaati sekillenmeye basladi.

Sokak hayvanlarinin tedavi, bakim, beslenme ve rehabilitasyonu gibi daha birçok ihtiyacinin karsilanacagi bakimevi Sepetlipinar Mahallesi’nde insa ediliyor. Yaklasik 6 bin 100 metrekare alan üzerine insa edilecek bakimevi 164 metrekare idari bina, 435 metrekare barinaklardan olusacak. Idari binada 2 veteriner odasi, ameliyathane, muayene odasi, seminer odasi ve bekleme odasi yer alacak.

Basiskele Belediyesi Sokak Hayvanlari Geçici Bakimevi’nde kedi ve köpeklerin yani sira kuslarin da yuvasi olacak. Kentteki yabani hayatin korunmasi, kus popülasyonunun çesitlenmesi ve artirilmasi için kus yuvalari da yer alacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile