Başiskele Fark Oluşturdu

Başiskele Fark Oluşturdu

Başiskele Belediyesi 5 yıl boyunca yaptığı sosyal hizmetler ve kültürel faaliyetler ile Kocaeli ilinde fark oluşturacak hizmetlere imza attı.


Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’ın talimatıyla Başiskele’de yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlar için 2010’da kurulan ‘Hayır Çarşısı’ndan ihtiyaç sahibi vatandaşlar gıda, deterjan, giyim, ayakkabı ve ev eşyası gibi onlarca kalemde binlerce ürünü seçerek, beğenerek, ihtiyacına göre alıyor. Birçok vatandaşın Hayır Çarşısı’nda para geçmiyor. Burada iyilik veriliyor, iyilik alınıyor.

Başiskele Belediyesi yaptığı her icraatta, her yatırımda medeniyetlerimizden ilham alıyor. Medeniyetimizin insana verdiği değeri, insana duyduğu saygı ve şefkati temel ilke kabul ediyor. Bu amaçla Başiskele Belediyesi vakıf geleneğinin güzel bir yansıması olan aşevi, Halil İbrahim Sofrası’nı, kurdu. Başiskele Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet vermekte olan Halil İbrahim Sofrası Aşevi günlük olarak birçok vatandaşa sıcak yemek imkanını evlerine kadar servis hizmeti ile sunuyor.

Başiskele Belediyesi, ilköğretim çağındaki çocuklar için yaz spor okulları açtı. Futboldan basketbola, voleyboldan masa tenisine, yüzmeden satranca kadar pek çok branşta binlerce çocuk yaz spor okullarından yararlandı. Yazın yoğun sıcaklarında ilk sene 5 ilköğretim bahçesine portatif havuzlar kurarak 2 bin 166 çocuğa ikinci sene 11 havuzda 3 bin 750 çocuğa yüzme eğitimi, aqua park ve oyun alanları ile eğlence alanları hizmeti verildi.

Bugüne kadar Başiskele Belediyesi katılmış olduğu 12 fuarda Başiskele’yi etkin bir şekilde tanıtımını gerçekleştirdi ve gerçekleştirmeye de devam ediyor. Ocak ayının sonunda yine Emit Fuarında yerini alacak.

Başiskele Belediyesi’nin gelenekselleştirdiği “Başiskele'den Yansımalar Fotoğraf Yarışması”na fotoğraf sanatçılarının yanı sıra amatör sanatçılar da yoğun ilgi gösteriyor. Yarışmada dereceye giren sanatçıları ödüllendiriliyor. 2013 Fotoğraf yarışmasında da “Başiskele’de Hayat” ile 150 fotoğraf yarıştı.

Başiskele Belediyesi’nin yine geleneksel olarak gerçekleştirdiği Ramazan etkinlikleri ile Başkan Hüseyin Ayaz vatandaşlarıyla iftar sevincini birlikte paylaştı. Başiskele Belediyesi’nde Ramazan her akşam başka bir etkinlikle ihya edildi. Başkan Ayaz vatandaşlarla aynı sofrada, aynı huzur ikliminde iftar ederek, ekmeğini, suyunu bölüştü. Başiskele Belediyesi 5 yıl boyunca toplam 101 adet Şehri Ramazan organizasyonuyla ve iftar programları ile sofralarını muhabbetle bereketlendirdi, kardeşlikle şenlendirdi. Son olarak 2013 Ramazan Etkinliklerinde de “Birlik Olunacak Zaman Ramazan” sloganıyla ramazan ayı boyunca halkla iç içe toplu iftar ve tasavvuf dinletileri, konser ve Kur’an tilavetleri gerçekleştirdi.

Başiskele’de Başkan Hüseyin Ayaz’ın talimatıyla, 5 yılda 180 adet etkinlik; 28 adet açılış organizasyonu; 15 adet gösteri ve sergi, 38 adet önemli gün ve hafta, 12 adet ulusal ve uluslararası etkinlik düzenledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile