Baska Sehirlerden Gelerek Depremzedeler Için Gece Gündüz Çalisiyorlar

Baska Sehirlerden Gelerek Depremzedeler Için Gece Gündüz Çalisiyorlar

Türkiye’nin farkli illerinden gelen insaat ustalari ve isçileri, depremzedelere konutlarini yetistirebilmek için gece gündüz çalisiyor.

Her biri farkli il ve ilçeden deprem bölgesine gelen, kendi ailelerinden ayri aylardir konutlari yetistirmek için çalisan insaat isçileri ve ustalari gece gündüz durmuyor. Kalici konutlar basta olmak üzere, deprem bölgesinde insaatlarda çalisan isçiler, depremzedelerin biran önce sicak bir yuvalarina yerlesmeleri için mesai gözetmiyor.

Kalipçisindan demircisine, sivacisindan dis cephe yalitimcisina kadar binlerce kisi deprem bölgesi Adiyaman’daki insaatlarda çalisiyor. Kendi memleketlerinden aylardir ayri kalan isçiler, memleket hasreti çekse de tek gayeleri konutlarin bitirilmesini saglamak.

Aslen Diyarbakirli olan ve Izmir’den gelen Ahmet Kaya, “150 kisilik ekibimle birlikte burada çalisiyoruz. Depremzedelerin biran önce dairelerine kavusmasi için gecemizi gündüz ediyoruz. Onlarin konteynerde yatmasi bize huzur vermiyor. Biz de rahat yatamiyoruz” dedi.

Trabzon’dan gelen Umut Çökeroglu ise “Adiyaman’a 7-8 ay önce Trabzon’dan geldim. O günden beri burada çalisiyorum. Elimizden gelen her seyi yapiyoruz. Gerekirse gece, gerekirse gündüz, gecemizi gündüzümüze katarak çalisiyoruz. Ben aylardir ailemden uzaktayim” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile