'Baska Sinema Rota Açiklamasi Bursa'  Ile Film Söleni Basladi

'Baska Sinema Rota Açiklamasi Bursa' Ile Film Söleni Basladi

Nilüfer Belediyesi destegiyle düzenlenen Baska Sinema Rota: Bursa etkinligi, 2023’ün en merakla beklenen filmlerinden Aftersun ile basladi. 15 Ocak’a kadar devam edecek olan film söleninde 11 uzun, 5 kisa film izleyici ile bulusacak.

Nilüfer Belediyesi destegiyle düzenlenen Baska Sinema Rota: Bursa etkinligi, ulusal ve uluslararasi festivallerde ödül alan yerli ve yabanci yapimlari Bursalilarla bulusturuyor.

Türkiye ve dünya festivallerinden 11 uzun, 5 kisa filmin gösterilecegi etkinligin açilis filmi, 2023’ün merakla beklenen filmlerinden biri olan Aftersun (Günes Sonrasi) oldu.

Etkinligin açilisi Konak Kültürevi’nde düzenlenen kokteyl ile gerçeklesti. Açilisa katilan Nilüfer Belediye Baskan Yardimcisi Zafer Yildiz, sanatin her alaninda ortaya çikan üretimleri Bursalilar ile bulusturduklarini ifade etti.

Ekonomik açidan zor günlerin geçtigi ülkemizde insanlari, nefes alacaklari etkinliklerle bulusturmak istediklerini söyleyen Zafer Yildiz, “Bu etkinligimiz sinemaseverlere güzel bir alternatif sunacak. Beyaz perdenin seçkin eserlerini bu organizasyonda Bursali sinema tutkunlariyla bulusturacagiz. 4 gün boyunca Türkiye ve dünya festivallerinden 5 kisa, 11 uzun metrajli filmi izleme firsati bulacaksiniz. Film gösterimlerinin yani sira yönetmen ve oyuncular da izleyicileriyle bulusacak. Bagimsiz filmleri izleme imkani sunan Baska Sinema ve emegi geçenlere tesekkür ederim” dedi.

Açilista konusan Baska Sinema Etkinlikler Koordinatörü Said Aksoy da, Baska Sinema’nin bagimsiz film gösterimi noktasinda ihtiyaca karsilik verdigini belirterek, ilgi gösteren, emek veren herkese tesekkür etti.

Kokteylin ardindan etkinlige katilanlar, açilis filmi olan Aftersun’i izledi. Yönetmenligini ve senaristligini Charlotte Wells’in üstlendigi, Paul Mescal, Frankie Corio, Celia Rowlson-Hall rol aldigi film ilgiyle izlendi.

15 Ocak’a kadar sürecek etkinlikte 2022 Cannes Film Festivali’nde Jüri Ödülü’ne layik görülen A.I. / E.O. ayni festivalde Altin Palmiye için yarisan Çaykovski’nin Karisi, Dardenne Kardesler’in yeni filmi Tori ve Lokita, 2022 Türkiye festivallerinin en çok ses getiren filmlerinden Kar ve Ayi ile 41. Istanbul Film Festivali’nde ‘En Iyi Senaryo ve En Iyi Kadin Oyuncu’ dahil 4 ödül alan Ela ile Hilmi ve Ali, Avusturya’nin Oscar adayi olarak seçilen Vicky Krieps’in ödüllü performansi ile Korsaj, Penélope Cruz’un mutsuz bir evliligin içinde çocuguyla arasindaki bagi pekistiren bir süreçten geçen Clara’ya hayat verdigi Uçsuz Bucaksiz, Nicolas Bedos’un Maskeli Balo, büyük kismi Istanbul’da çekilen Isveç’in Oscar adayi olan Cennetten Gelen Çocuk ile Clos/Yakin adli yapimlar gösterime sunulacak.

Baska Sinema Rota: Bursa genelinde gerçeklestirilecek olan film gösterimlerinin yaninda atölyeler ve söylesiler de planlandi. Yapimci Armagan Lale’nin konuk olacagi Yapim Serüveni: “Bir Fikrim Var’’ paneli, oyuncu Nazli Bulum ve Doç. Dr. Handan Can’in konuk olacagi Karakterlerin Psikolojisi: “Oyuncular Karakterlere Nasil Can Veriyor?’’ paneli ve YouTube dünyasinin en özel sinema kanallarindan Kutsal Motor ekibi söylesisi Bursa seyircisiyle bulusacak.

Baska Sinema Rota: Bursa’nin “Kisalar” bölümünde, sinema tutkunlari, Türkiye sinemasindan öne çikan kisa film örneklerini izleme sansi bulacak. Izmir Kisa Film Festivali’nde Baska Sinema Dagitim ve Destek Ödülü’ne layik görülen ‘Birlikte Yalniz’, ‘Ben Tek Siz Hepiniz’, ‘Bahçeler Put Kesildi’, ‘Büyük Istanbul Depresyonu’, ‘Cehennem Bos Bütün Seytanlar Burada’ filmleri, yönetmenlerinin de katilimiyla gösterilecek.

Konak Kültür Evi’nde gerçeklesecek Baska Sinema Rota: Bursa etkinliginin biletleri bilet.nilufer.bel.tr üzerinden satisa çikti. Seyirciler ayni zamanda gösterim öncesinde etkinlik alaninda da bilet alabiliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile