Baskan Acar, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Baskan Acar, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, her yil kutlanan 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde Aliagali muhtarlarla bir araya geldi. "Projelerimizi gerçeklestirirken en fazla ihtiyaç duydugumuz makamlardan birisi de halkimizla birebir temasta olan muhtarliklarimizdir" diyen Baskan Acar, “Muhtarlarimizin fikirleriyle sekillendirdigimiz projelerimiz Aliaga’yi iyi bir noktaya getirecektir” dedi.

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayisi ile Aliaga Cumhuriyet Meydani’nda gerçeklestirilen törende Aliaga Muhtarlar Dernegi, Atatürk Anitina çelenk sundu. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan günün anlam ve önemine iliskin konusmayi Siteler Mahallesi Muhtari Fatma Divrik yapti. Demokrasiye ilk adimin muhtarliklar sayesinde atildigini belirten Divrik, “Halka en yakin yönetim birimi muhtarliklardir. Mahalle sakinlerimizin talep ve ihtiyaçlarini en kisa yoldan gerekli makamlara ileterek vatandas ile devlet kurumlari arasinda araci oluyoruz” dedi.

Muhtarlar Günü programi çelenk sunumunun ardindan Güzelhisar Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvalti programiyla devam etti. Programa Aliaga Kaymakami Ömer Karaman, Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, kurum müdürleri ile muhtarlar katildi.

Muhtarligin, demokrasinin gelismesine katki sunan önemli bir birim oldugunu ifade eden Aliaga Kaymakami Ömer Karaman, “Muhtarlarimiz devlet kurumlarinin vatandasa ulasmasinda önemli bir rol üstleniyor. Ülkesine ve bulundugu bölgeye hizmet etmek için çalisan muhtarlarimiz her türlü takdire sayandir” diye konustu.



“Biz hep birlikte bir aileyiz”

Aliaga Belediyesi’nin 2022 yili itibariyle mahallelerde hayata geçirecegi projelerle ilgili sunum yaparak projeleri muhtarlarla paylasan Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, muhtarlarin halk ile devlet kurumlari arasinda önemli bir köprü vazifesi gördügünü belirtti.

Acar, “Demokrasi zincirimizin ilk halkasi olan, devlet kurumlari ile halk arasinda köprü vazifesi gören, halkimizin sorunlarinin tespitinde ve çözümünde önemli rol oynayan muhtarlarimizin günü kutlu olsun. Üstlendiginiz misyon geregi yogun bir is yüküne sahip oldugunuz ve önemli sorumluluklarinizin oldugunun farkindayiz. Aliaga Belediyesi olarak her daim yaninizdayiz. Biz hep birlikte bir aileyiz” dedi.



“Aliagamizin her noktasi bizim için çok önemli”

Muhtarlarin fikirleriyle sekillenen projelerin Aliaga’yi çok iyi noktalara getirecegini kaydeden Baskan Serkan Acar, “Aliagamizi bir dünya sehri yapmamiz noktasinda hiçbir eksigimiz yok. Sanayi ve liman yatirimlarinin disinda saglik, egitim, spor, kültür, sanat ve turizmin de en az sanayi kadar gelistirilmesi gerekiyor. Aliaga Belediyesi olarak tüm bu alanlarla ilgili projeler üretmeye devam ediyoruz. Bu vizyon çerçevesinde Mesleki ve Çevresel Hastaliklar Hastanesi’nin tamamlanmasi, Aliagamiza Fen Lisesi kazandirilmasi, devlet hastanemizin B Sinifina yükseltilmesi, antik kentlerimizde yüzey arastirmalarina destek verilmesi ve sehrimizin sosyal hayatinin gelistirilmesi adina çalismalarimizi sürdürüyoruz. Toplam 412 kilometrekare alana sahip Aliagamizin her noktasi bizim için çok önemli. Aliagamizin her noktasini en iyi sekilde degerlendirmek istiyoruz. Projelerimizi gerçeklestirirken en fazla ihtiyaç duydugumuz makamlardan birisi de halkimizla birebir temasta olan muhtarliklarimizdir. Muhtarlarimizin fikirleriyle sekillendirdigimiz projelerimiz Aliaga’yi iyi bir noktaya getirecektir” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile