Başkan Acehan, Büyükelçileri Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'ne Davet Etti

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan 11-14 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 10| Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'ne Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Büyükelçiliklerini davet etti.

11-14 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 10| Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali hazırlıkları tüm hızıyla sürerken, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan'da Türk topluluklarını festivale davet etmek için bir çalışma başlattı. Büyükelçilikleri ziyaret eden Başkan Acehan, ilk olarak Türkmenistan ve Kazakistan Büyükelçiliklerini ziyaret ederek festivale davet etti.
Kazakistan Cumhuriyeti Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev'i makamında ziyaret eden Başkan Acehan, festival ve festival sonrası yapılacak çalışmalar hakkında ikili görüşme yaptı.
Ziyarette Kazak ve Türklerin kardeş olduğuna ve birçok ortak noktaları olduğuna değinen Başkan Acehan, bu kardeşliklerin pekiştirilmesi amacıyla yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Kazakistan'ın bir şehriyle ilçelerini kardeş şehir yapmak istediklerini de kaydeden Başkan Acehan, ''Festivalle başlayacak festivalden sonra kardeş şehir ilişkileri ile devam edecek bir süreci inşallah sizinde öncülüğünüzde başlatmak istiyoruz'' dedi.

-''Köklerimiz ve dilimiz aynı''
Türkiye'ye geldiği günden bu güne kadar Kazakistan ve Türk kardeşliklerinin geliştirilmesi adına önemli çalışmalar yaptığını vurgulayan Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev ise"Ben Türkoloji bölümü mezunuyum ve Türkiye'ye geldiğim günden bu tarafa hem Türkçe hem de Kazakça dillerinde birçok eser yayınladım. İnşallah bu eserlerden Çubuk'ta kurulacak müzeye de göndereceğim. Bu eserler sayesinde Türkiye'nin tanıtımı Kazakistan'da çok güzel oluyor. Kazakistan'da her gün Türk dizileri seyrediliyor" dedi.

Çubuk Belediyesi ile ortak bir çalışma başlatmak istediklerini aktaran Büyükelçi Tüymebayev, "Biz ilk olarak Türk Dünyası Müzesi'nde uygun olan yerde Kazakistan kültürünü, tarihini ve ülkemizi tanıtmak için yerimizi almak istiyoruz. Bu konuda bizden neler istiyorsanız biz bugünden itibaren yapmaya hazırız. Bunun haricinde birlikte belirleyeceğimiz bir şehrimiz ile Çubuk'u kardeş şehri yapalım. Daha sonrada uygun bir yerde de Kazakistan -Türk Dostluk Parkı'nı Çubuk'ta hayata geçirilelim" diye konuştu.


Başkan Acehan, ziyaretin anısına Büyükelçi Tüymebayev'e, Çubuk turşusu hediye ederken, Büyükelçi Tüymebayev de Başkan Acehan'a Kazak kültürünü yansıtan plaket ve Türkçe yayınlanan eserlerini takdim etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile