Baskan Adayi Ertemur Turizme Yönelik Bir Yeni Projeyi Daha Duyurdu

Baskan Adayi Ertemur Turizme Yönelik Bir Yeni Projeyi Daha Duyurdu

Gökpinar Çalismasi ve Tekne Restorani projesinin amacini ve detaylarini anlatan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Pamukkale Belediye Baskan Adayi Ali Riza Ertemur, “Pamukkale’mizi günü birlik turizm batakligindan kurtarmamiz gerekiyor. Merkezdeki esnafimiza da kazandirmamiz gerekiyor. Ilçemizde olusturacagimiz yeni cazibe merkezleri bu amacimiza hizmet edecek” dedi.



CHP Pamukkale Belediye Baskan Adayi Ali Riza Ertemur, Gökpinar Dinlenme ve Tekne Restoran projesinin amacini, detaylarini anlatti. Ertemur, projenin Pamukkale’ye yeni bir cazibe merkezi kazandiracagini söyleyerek, Pamukkale’nin merkezine canlilik getirmeleri ve turistleri merkeze çekmeleri gerektigini vurguladi. Turistleri sehirde tutamadiklarini ifade eden Baskan Adayi Ertemur, “Pamukkale’miz dünyanin incisi. Dogal güzelligimiz travertenleri ve dogal zenginligimiz Karahayit sicak sulari için dünyanin dört bir kösesinden turistler sehrimize geliyor. Maalesef ki turistleri sehrimizde tutamiyoruz. Günübirlik turlarla sehrimize geliyor ve ayriliyorlar. Turizmin gelir yüzdesinden çok düsük bir pay aliyoruz. Esnafimiz kazanamiyor. Pamukkale’miz kazanamiyor. Turistler sehir merkezimi ziyaret etmiyor. Pamukkale ilçe statüsünü aldigindan bugüne bu durumun çözümü için bir girisim olmamis. Seçimin ardindan bu durumu degistirmek adina hazirladigimiz projelerimiz Pamukkale’mize kazandiracak” dedi.



“Cazibe merkezleri olusturmamiz gerekiyor”

Turistlerin sehir merkezine çekilmesi adina daha önce projeler açikladigini hatirlatan Ertemur; “Turistlerin sehir merkezine gelmeleri adina Pamukkale’ sehir turu, Sahin Tepesi Cam Restoran gibi projelerimizi açiklamistik. Bizim sehir merkezimizde daha fazla cazibe merkezleri olusturmamiz gerekiyor. Bunun için Gökpinar Dinlenme ve Tekne Restoran projesini hazirladik. Ne demistik? Pamukkale’mize gelen turistlerimizi sehrimize çekecegiz. Peki turistler nereleri gezecek, nereleri görecek? Iste bizim vizyon projemiz burada devreye girecek. Gökpinar Baraji’nin bulundugu bölgede önce yapacagimiz çalismalarin ardindan hizmete alacagimiz tekne restoranciligi projemiz ile turistler Pamukkale’mize adeta asik olacak. Pamukkale’miz kazanacak, Pamukkaleli kazanacak” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile