Baskan Adayi Mandalinci Projelerini Tanitti

Baskan Adayi Mandalinci Projelerini Tanitti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bodrum Belediye Baskan Adayi Tamer Mandalinci, iki baslik altinda projelerini tanitti. Proje Tanitim Toplantisinda Madnalinci, ilk 100 günde öncelikli ele alinacak konulari da açikladi.



Bir otelde düzenlenen ve yaklasik 1 saat süren proje tanitimina CHP Parti Meclisi Üyesi Baran Bozoglu, Ilçe Baskani Tuna Isin, STK Baskan ve temsilcileri, muhtarlar, vatandaslar partililer ve gazeteciler katildi.

Yogun bir katilimla gerçeklesen toplantida halkçi ve yeni nesil belediyecilik anlayisiyla Türkiye’ye örnek olmayi hedeflediklerini söyleyen Baskan Adayi Mandalinci, su, trafik, altyapi, yasam parklari, sosyal ve spor tesislerine kadar projelerini tek tek anlatti.

Tanitim toplantisinda 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109’ncü yil dönümünü kutlayarak konusmasina baslayan Tamer Mandalinci, “Burada, birlikte basaracagimiz ve Bodrumumuzun gelecegine yön verecek vizyonel projeleri paylasmak için bir araya geldik. Bodrumumuzun marka degerini yükseltmek, turizm açisindan hak ettigi degeri yüksek oranda alabildigimiz bir Bodrum için bu göreve talip olduk” sözleriyle basladi.



"Mutlu çocuklar, üreten gençler"

Geçen 5 yila iliskin yapilan çalismalardan örnekler veren Baskan Adayi Mandalinci “Enerjimiz var memlekete hizmet etmek için asla durmayiz, yilmayiz. Gerçeklestirecegimiz projelerle Bodrumumuzu kültür, sanat, turizm, doga, estetik yönünden çok daha iyiye, çok daha ileriye tasiyacagiz. Bodrum’un güzelliklerini, kültürel mirasimizi koruyacak, sosyal yasamimizi gelistirecek projelerimizle mutlu çocuklarin, üreten gençlerin, sosyal hayata katilan güçlü kadinlarin oldugu bir kent haline getirecegiz” dedi.



"Öncelikli konu su"

Nüfus artisi ve küresel isinmanin etkisiyle yetersiz kalan su kaynaklarina dikkat çeken Mandalinci, kentin 44 milyon metreküp olan yillik su ihtiyacinin 29 milyon metre küplük kisminin barajlardan kalan kisminin ise yeralti kaynaklarindan karsilandigini hatirlatti. Yagislarin az olmasi nedeniyle barajlardaki su seviyelerinin düsüklügüne dikkati çekti.

Su sorununun çözümüne yönelik ilk hamlelerin Ekinambari bölgesinde hafif tuzluk oranina sahip kaynaktan suyun aritilarak Mumcular Barajina verilmesi ve Turgutreis Bölgesi’nde 100-150 bin kisilik nüfusa yönelik denizden su aritma tesisi kurulacagini aktaran Mandalinci, gerekli izinlerin alinmasi ve projenin hayata geçirilmesi sürecinin 10-11 ayi bulabilecegini ifade etti.



Bodrum Belediyesi’nce hayata geçirilecek projeler, paydaslarla hayata geçirilecek projeler basliklari altindan tanitim yapan Baskan Adayi Mandalinci ilk bölüme iliskin diger projeleri ise söyle:

Turizm ve turizm zabitasi, Belediye Kafe, sahil düzenlemeleri, Pasatarlasi Kentsel Tasarim Alani Sahil Düzenlemesi, Halk kütüphaneleri, Meydan ve otoparklar, Kapali yüzme havuzlari ve spor salonlari, Tur otobüsleri bekleme alanlari, Açik spor alanlari, Kadin siginma evleri, Kapali pazaryerleri, Üreten Kadin Kenti, Çok amaçli salonlar, Gündüz çocuk bakim evleri, Çocuk parklari, Kapali pazaryerleri, Kompost gübre üretimi, Karaova güç birligi üç kirsal köy, Yüksekögretim ögrenci konukevi, Özel egitim ve rehabilitasyon merkezi, Evde bakim hizmeti, Gündüz yasam evi, Huzurlu yasam yasli bakim ve rehabilitasyon merkezi, Yasam parklari, Aile sagligi destek merkezi, Patili dostlar barinak ve rehabilitasyon merkezi, Kediler için mobil kisirlastirma, Gümüslük antik tasocagi festival alani, Süngercilik Müzesi, Amiral Turgut Reis’in adini tasiyan yeni su alti arkeoloji müzesi hizmet binasi ve mezarliklar.

Bodrum Belediye Baskan Adayi Mandalinci, paydaslarla hayata geçirilecek projeler basliginda ise sunlari açikladi:

Sunumun ikinci bölümünde STK’lar, paydaslar, kamu kurum ve kuruluslariyla is birliginde yapilacak olan projelere deginen Tamer Mandalinci, öncelikli olarak Bodrum 100. Yil Atatürk Stadyumu’nu ele aldi. Bodrumspor’un geçen yil Süper Ligi’nin kapisindan döndügünü hatirlatan Mandalinci sunlari ifade etti:

“Spor kulüplerimiz bizlerin gögsünü kabartirken yerel yöneticiler olarak biz sadece onlara alkislamakla mi yetinecegiz? Bodrum Belediye Baskani olarak kimimle görüsmem gerekiyorsa, nerede, hangi kapiyi çalmam gerekiyorsa hassasiyetle, iyi niyetle ve ortak akilla o kapiyi çalacagim. Inaniyorum ki 5 yil içinde kentimize yakisir, spor turizmine yakisir ve ülkemize yakisir bir Bodrum 100. Yil Atatürk Stadyumu’nu hayata geçirmis olacagiz”

Birlikte yönetim modelini tekrar vurgulayan Mandalinci, erisilebilirligi önemseyeceklerini, ortak akilda çözümler üreteceklerini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile