Baskan Adayi Pekdemir; 'Pamukkale Engel Tanimayacak'

Baskan Adayi Pekdemir; 'Pamukkale Engel Tanimayacak'

Cumhur Ittifaki’nin Pamukkale Belediye Baskan Adayi Halil Pekdemir, engelli vatandaslarin yasamlarini kolaylastiracak ve onlarin daha sosyal bireyler olmalarina yardimci olacak engellilere özel projelerini duyurdu.



AK Parti Pamukkale Belediye Baskan Adayi Halil Pekdemir, bölgede yasayan engelli bireylerin günlük yasamlarini kolaylastirmak ve sosyallesmelerine destek olmak amaciyla sosyal ve yapisal projelerini açikladi.

Pekdemir, engellilere özel hayata geçirilecek proje kapsaminda farkli mahallelerde yapilacak engelsiz parklar sayesinde farkli yas gruplarindaki engellilerin rahatlikla keyifli vakit geçirebileceklerini söyledi.

AK Partili Pamukkale Belediye Baskan Adayi Halil Pekdemir’in açikladigi projeye göre bu parklarda, engellilerin kullanimina özel tasarlanmis oyun ve eglence üniteleri ile açik hava spor gruplari bulunacak. Ayrica Pamukkale’de açilacak tekerlekli sandalye tamir atölyesi sayesinde, sandalyeleri hasar gören veya bakima ihtiyaç duyan tüm engellilerin ihtiyaçlari ücretsiz olarak karsilanarak engelli bireylere büyük bir ekonomik destek de saglanmis olacagi belirtildi.

Pekdemir’in projesinde, görme engelliler için düzenlenecek sehirde yasam egitimleri ile farkli yas gruplarindaki görme engelli vatandaslarin günlük hayatlarini kolaylastiracak teorik ve pratik egitimler de bulundugu belirtildi. Özellikle görme engelliler için sokakta yürüme teknikleri, yönlendirme sistemleri ve temel beceri kazandirma gibi konular ele alinarak görme engelli bireylerin daha bagimsiz bir sekilde hareket etmesi hedefleniyor. “Pamukkale bundan sonra engel tanimayacak” diyen AK Parti Pamukkale Belediye Baskan Adayi Halil Pekdemir, “Engelli bireyleri topluma entegre etmek adina yapilan bu projeler, onlarin daha fazla sosyal aktiviteye katilimlarini saglayarak hem ruhsal hem de fiziksel anlamda gelismelerine yardimci olmasini amaçliyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile