Baskan Akar Gündemi Degerlendirdi

Baskan Akar Gündemi Degerlendirdi

Ordu’nun Ünye Ilçe Ticaret ve Sanayi Odasi(TSO) Baskani Irfan Akar, 2022 yilina girilmesiyle birlikte ekonomide yasanilan beklentileri, Organize Sanayi Bölgesi(OSB), odaya kayitli üyelere kredi ve Ünye’nin il olma noktasinda yapilan çalismalari degerlendirdi.

Ülke genelinde son zamanlarda ekonomide yasanilan durumlar nedeniyle Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in yaptigi açiklamalar sonrasi dövizde meydana gelen düsüs nedeniyle bazi ürünlerdeki düsüslerin olmadigini ifade eden baskan Akar, bu durumun piyasaya yansimadigini belirterek herkesin üzerine düseni yapmasi gerektigini söyledi.



“Dövizdeki düsüsler piyasaya yansimadi”

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in yaptigi açiklamalar sonrasi dövizde yasanilan düsüslerin piyasaya yansimadigini ifade eden Irfan Akar, ”Kur Korumali Mevduat Hesabi uygulamasinin baslamasinin ardindan dövizde ciddi bir düsüs yasandi. Fakat bu düsüs piyasalara yansimadi. Bunun sebebi ise beklentilerin farkli olmasi, dövizin tekrar hareketlenmesi akabinde asgari ücretin yüzde 40’tan fazla yükselmesi ve aybasinda elektrik ve dogalgaza gelen yüklü zamlar yasanmasinin ardindan piyasada düsüs beklentisinin gitmis olmasi gerekir. Çünkü ciddi bir indirim saglanmiyor hatta yeni zamlar geldi ve gelmeye devam edecek gibi gözüküyor. Esnafimizi ve sanayicimizi de bu zamlar ve asgari ücretin artisi ciddi sekilde etkiledi. Bu sebeple kimseye bir sey deme hakkimiz kalmadi. Su anda herhangi bir kredi destegimiz bulunmamaktadir. Son olarak alinan Nefes Kredisinin son taksitleri ödendi veya ödenmek üzeredir. Fakat aldigimiz bilgilere göre ikinci veya üçüncü ayda KGF Kredisi ve yatirima yönelik krediler olusacagi söyleniyor. Tabi bu konuda da faizler yükseliyor ve bu durumda nasil kredi kullanilabilir bir muammadir” dedi.



“OSB’de 2 firmanin insaatlari devam ediyor”

OSB’de alt yapi ihalesinin yapilmasinin ardinda iki firmanin insaat çalismalarina araliksiz devam edildigini kaydeden baskan Akar, ”OSB’de iki firmanin insaati devam etmektedir. Alt yapi ihalesi yapildi ancak yüklenici firma projede eksiklik oldugunu iddia ettiginden dolayi is durmus vaziyette ancak bir rapor olusturuldu ve su anda bakanliktadir. Bakanlik raporu inceledikten sonra insallah ilerleme kat edecegiz” diye konustu.



“Biz Ünye ve bölgemiz için çalisiyoruz”

TÜIK’e göre 25 ilçenin aday listesinde Ünye’nin olmasinin ardindan çalismalara araliksiz devam edildigini aktaran Akar, ”TÜIK’in hazirladigi verilere göre il olma vasfi tasiyan 25 ilçe arasinda Ünye’nin de olmasinin ardindan biz sivil toplum kuruluslari baskanlari ile bir araya gelerek konu ile ilgili yola çiktik. Bütün STK’larla birlikte imza kampanyasi ile basladik ve daha sonra Ünye’deki siyasi partilerle görüstük ve onlarin düsüncelerini aldik. Bizim derdimiz sadece bir ses olmaktir, kimseyle kavgamiz yoktur. Hiçbir partinin degirmenine su tasimak gibi bir derdimiz yoktur. Biz Ünye ve bölgemiz için çalisiyoruz. Eger Ünye için böyle bir gündem olusmus ise bizim de bunu takip etmemiz boynumuzun borcudur. Konu ile ilgili çalismalarimiza devam ediyoruz. Muhtarlarimizla, derneklerimizle bir araya gelecegiz. Akkus’ta, Ikizce’de, Çaybasi’nda toplantilar yapacagiz. Ankara, Istanbul, Izmir gibi sehirlerde Ünyeli dernekler ile bir araya gelecegiz. En son da Ankara’daki siyasi büyüklerimizin kapisini çalip toplumun taleplerini iletecegiz. Yolumuzdan dönmedik ve kimseye kirgin degiliz. Insallah 82’de muvaffak oluruz” diyerek sözlerini tamamladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile