Başkan Akaydın Abdal Musa’da Halkla Buluştu

Başkan Akaydın Abdal Musa’da Halkla Buluştu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, 8. Uluslararası, 29. Ulusal Abdal Musa Anma Törenleri’nde vatandaşlarla buluştu.

Elmalı ilçesi Tekke Köyü’ndeki Abdal Musa Anma Törenleri’ne CHP İl Başkanı Devrim Kök ile birlikte katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Mustafa Akaydın, vatandaşların yoğun ve sıcak ilgisiyle karşılaştı. Halkı selamlayan Akaydın ve Kök, Abdal Musa türbesini ziyaret ederek, buraya Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşlar, Abdal Musa Anma Törenleri’ne verdiği destekten dolayı Akaydın’a teşekkür etti. 5 yıldır Abdal Musa Törenleri’ne her türlü katkıyı sağladıklarını belirten Akaydın, katkı koymaya devam edeceklerini söyledi.

Akaydın, vatandaşların isteği üzerine dilek ağacına da bez bağlayarak, dilekte bulundu.

BİN DEFA DA MAZLUM OLSANIZ DA BİR KERE ZALİM OLMAYIN
Daha sonra Abdal Musa Anma Töreni’ne katılan Başkan Mustafa Akaydın, “Sizler 700 yüzyıldan beri bu topraklarda bu kültürü yaşatan çok değerli bir inancın ve kültürün temsilcilerisiniz. Türkiye’nin dört bir yanından gelen dostları ve canları kutluyorum. Sizin inancınızda dediniz ki bizim insanımız haktır, bizim yolumuz ilimdir, bizim dinimiz sevgidir. Bunu dediğiniz için çoğu zaman zülüm gördünüz. Kahramanmaraş, Çorum, Sivas olayları içinizde büyük yaralar açtı, gönlünüzde büyük kırgınlıkla yarattı. Bizde de yarattı. Hazreti Ali’nin bir sözü var. Bin defada mazlum olsanız bir kere zalim olmayın diyor. Siz bu sözden çıkmadınız. Maalesef bir kere mazlum olup bin kere zalim olan insanlar var bu ülkede. Onların kışkırtmalarına gelmediniz ve gelmeyeceğinize eminim” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile