Baskan Akçin, Yerinde Dönüsüm'de Verilen Tutarin Arttirilmasini Istedi

Baskan Akçin, Yerinde Dönüsüm'de Verilen Tutarin Arttirilmasini Istedi

MÜSIAD Malatya Sube Baskani Yunus Akçin, deprem bölgesi Malatya’da yerinde dönüsüm projesi için verilen tutarin güncel maliyetlere göre yeniden belirlenmesini istedi.

6 Subat 2023’de yasanan asrin felaketinde büyük yikim yasayan Malatya’da yerinde dönüsüm projesi için verilen 750 bini hibe olan 1,5 milyon TL’lik destegin günümüz sartlarinda yeterli olmadigini ifade eden MÜSIAD Malatya Sube Baskani Yunus Akçin, yeni bir düzenlemenin gerekli oldugunu söyledi.



Asrin felaketi sonrasi depremden etkilenen tüm vatandaslara bugüne kadar verilen hane basi destek, tasinma yardimi, kira yardimi gibi destekler için hükümete tesekkür eden Akçin, “Ancak Yerinde Dönüsüm projesi için verilecek olan ve Ekim ayinin içerisinde açiklanan 750 bin TL hibe+750 bin TL kredi toplami 1,5 milyon TL’nin günümüz sartlarinda maalesef yeterli degil” dedi.

2023 Agustos ayinda açiklanan yapi yaklasik birim maliyeti ile ilgili bilgiler veren Akçin, “4A grubundaki bir yapi için 10 bin 200 TL/M2 iken 1,5 milyon TL ile yaklasik 147 M2 bir yapi yapilmaktaydi. 2024 yili Subat ayinda açiklanan ayni gruptaki yapinin maliyeti 15.300 TL/M2 olarak güncellenmistir ve 1,5 milyon TL ile yapilabilecek konut büyüklügü 98 M2’ye düsmüstür. Dolayisiyla 1,5 milyon TL olan yerinde dönüsüm desteginin artan enflasyon karsisinda yetersiz kaldigini ve günümüz maliyetlerine göre yeniden düzenlenmesi gerektigini belirtmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Baskan Akçin ayrica güçlendirme ruhsati olan birçok depremzede vatandasa da AFAD tarafindan verilecek Güçlendirme Kredisine iliskinde yaklasik 7 bin 500 konutun hizli bir sekilde kredisinin kullandirilmaya baslamasinin elzem oldugunu söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile