Baskan Akel'den Iptal Çagrisi

Baskan Akel'den Iptal Çagrisi

Kütahya’nin Gediz ilçesinde, Belediye Baskani Necdet Akel, bölgenin gözbebegi Murat Dagi’nda planlanan altin madeni kesif alanina giderek, altin madenine karsi olduklarini belirtti.

Murat Dagi bölgesinde planlanan altin madeni projesi için verilen Çevresel Etki Degerlendirmesi (ÇED) raporu iptali sonrasinda altin madeni sirketi üst mahkemeye itirazda bulunmus, mahkemede kesif karari vermisti. Yapilan kesif sirasinda, alanda bulunan Gediz Belediye Baskani Necdet Akel, köy muhtarlari ve bölge sakinleri altin madenine karsi olduklarini tekrar belirtti.

Murat Dagi bölgesinde planlanan altin madeni projesinin ilçenin dogal ve kültürel zenginliklerine ciddi zararlar verebilecegini belirten Gediz Belediye Baskani Necdet Akel açiklamasinda; “Projenin su kaynaklarina, tarim alanlarina ve çevreye nolumsuz etkileri konusundaki endiselerimizi kesif heyetine sunduk. Ilçe halkinin sagligi ve endemik bitki ile ormanlarin korunmasi için projeye karsi oldugumuzu tekrar belirttik. Ilçemizin dogal güzelliklerinin korunmasi, gelecek nesillere aktarilmasi ve alternatif turizm projelerinin desteklenmesi için altin madenine karsi çikiyoruz. Altin madeni projesinin bölgenin ekosistemi ve su kaynaklari üzerinde muhtemel etkileri göz önünde bulundurularak, projenin iptali için mücadelemize devam ediyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile