Baskan Akgün Açiklamasi 'Türkiye, Lozan Antlasmasi Ile Zaferini Tüm Dünyaya Kabul Ettirdi'

Baskan Akgün Açiklamasi 'Türkiye, Lozan Antlasmasi Ile Zaferini Tüm Dünyaya Kabul Ettirdi'

Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, Lozan Antlasmasi’nin 98’inci yil dönümü münasebetiyle yayinladigi mesajda, “Kurtulus Savasi ile agir bedeller ödeyerek kazanilan basarilara ekonomik, siyasi ve hukuki alanda da zafer ekleyen Lozan Antlasmasi’nin 98’inci yildönümü kutlu olsun” dedi.

Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, Lozan Antlasmasinin 98’inci yil dönümü münasebetiyle bir mesaj yayimladi. Mesajda Lozan Antlasmasi ile Türkiye’nin parçalamasina yönelik olarak hazirlanan Sevr Antlasmasi’nin geçerliliginin sona erdigini belirtti.

Öte yandan Lozan Baris Antlasmasi’nin 98’inci yildönümünün, Cumhuriyet tarihinin onurlu ve serefli bir günü olarak bir kez daha kutladiklarini ifade etti.



“Türk devletinin zaferi kanitlanmistir”

Lozan Antlasmasi hakkinda bilgi veren Baskan Akgün, “24 Temmuz 1923’de imzalanan Lozan Antlasmasi, Türkiye’nin parçalamasina yönelik olarak hazirlanan Sevr Antlasmasi’nin geçerliligini sona erdirdi. Anlasma, Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda Türkiye’nin gelecegini sadece Türkiye’nin belirleyecegini tüm dünyaya kabul ettirmistir. Bugün Lozan Baris Antlasmasi ile de, Türk devleti dis politika ve siyasi zaferini tüm dünyaya kanitlamistir. Lozan’dan çikartilacak çok önemli dersler vardir. Lozan Antlasmasi ayni zamanda kurulacak olan Cumhuriyetin dis politikasinin temel anlayisini da ortaya koymustur. Bu anlayis Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün belirtildigi gibi “Yurtta baris, dünyada baris” tir” dedi.



“Lozan ile taçlandirildi”

Türk milletinin, Atatürk liderliginde ortaya koydugu bagimsizlik mücadelesinin Lozan Antlasmasi’yla taçlandigini söyleyen Akgün, “Bu açidan, Türkiye’nin kurtulusunun ve kurulusunun, dünya devletleri tarafindan kabul edildigi antlasma olan Lozan Baris Antlasmasi’nin 98’inci yildönümünü, Cumhuriyet tarihimizin onurlu ve serefli bir günü olarak bir kez daha kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin varolus belgesi olan Lozan Baris Antlasmasi’nin yildönümünü kutlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Lozan’daki dik durusuyla ülkemizi basari ile temsil eden Ismet Inönü basta olmak üzere emegi geçenleri rahmet, saygi ve minnetle aniyoruz” diye konusu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile