Baskan Aktas Açiklamasi Tesekkürler Bursa

Baskan Aktas Açiklamasi Tesekkürler Bursa

Gaziantep ve Hatay’da deprem yaralarinin sarilmasi adina büyük bir gayret gösteren Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, aksam saatlerinde geldigi Bursa’da ilk is olarak yardim toplama merkezi ve depremzedeler için hazirlanan ‘kardeslik magazasini’ gezdi. Afetin ilk anlarindan itibaren büyük destekler veren Bursali hayirseverlere tesekkür eden Baskan Aktas, “Simsiki sarilacagiz ve insallah yeniden o eski güzel günlere kavusacagiz” dedi.

Bursa Büyüksehir Belediyesi, Türkiye’yi yasa bogan ve son olarak Elazig’in da afet bölgesi ilan edilmesiyle 11 ilde yasami adeta felç eden depremin yaralarini sarmak için hem afet bölgesinde hem de Bursa’da hummali bir çalisma sürdürüyor. Hatay, Gaziantep, Kahramanmaras ve Adiyaman agirlikli olmak üzere bölgede bugüne kadar bine yakin personel ve 300’ü askin araç-ekipmanla çalisan Büyüksehir Belediyesi, özellikle gidecek yardimlarin toplanmasi ve bölgeye sevkiyle ilgili de örnek çalisma sergiledi. Deprem sabahinda Içisleri Bakanligi’nin görevlendirmesiyle Gaziantep’e giden, ilk 6 gününü Ishaliye ve Nurdagi ilçelerinde geçiren Baskan Aktas, Büyüksehir tarafindan Hatay’da yapilan çalismalari da bizzat sahada takip etti. Depremin ardindan gittigi afet bölgesinden ilk kez dün aksam saatlerinde dönen Baskan Aktas, ayaginin tozuyla TÜYAP yardim toplama merkezine geldi. Burada ‘gelen yardimlarin düzenlenip paketlenerek tirlara yüklenmesinde gönüllü çalisan’ vatandaslar ve belediye personeliyle sohbet eden Baskan Aktas, ortaya konulan çabanin ilk günkü hassasiyetle sürmesi gerektiginin altini çizdi.

Paranin geçmedigi magaza

Daha sonra Büyüksehir Belediyesi tarafindan deprem bölgesinden gelip Bursa’ya yerlesen afetzedeler için Merinos AKKM’de kurulan kardeslik magazasina gelen Baskan Aktas, burada hem çalismalari yerinde inceledi hem de depremzede vatandaslarla sohbet etti. Ilk ardan itibaren yaralari sarmak adina büyük gayret içerisinde olduklarini hatirlatan Baskan Aktas, “Ilk 6 günü Gaziantep’te geçirdim. Sonra Hatay’a geçtim ve Bursa’ya gelir gelmez de ‘daha eve bile gitmeden’ yardim toplama merkezlerini gezdim. Deprem bölgesinde hayati normallestirmeye yönelik çalismalarimiz kesintisiz devam ediyor ancak bir de oralardan Bursa’ya gelen yurttaslarimiz var. Onlarin da ihtiyaçlarinin karsilanmasi çok önemli. Sehir içi ulasimda sorun yasamamalari için ‘kardes kart’ uygulamasini baslattik. Yine buradaki kardeslik magazasinda giyimden gidaya kadar tüm ihtiyaçlarini karsiliyoruz. Kimse rencide edilmeden, paranin geçmedigi magazada depremzede vatandaslarimizin ihtiyaçlari karsilaniyor. Yine Ana Kucagindaki ögretmenlerimiz burada çocuklara moral veriyor. Ailelere psikolojik danismanlik hizmeti veriyoruz. Bugüne kadar magazamiza 5 bin aile müracaat etti. Ortalama bir aile 4 kisi desek, 20 bin kisiye ulasmis olduk” diye konustu.

Hayirseverlere tesekkür

Deprem bölgesi için Bursali hayirseverlerin ilk günden itibaren çok güzel destekler verdigini ifade eden Baskan Aktas, “Basta gida olmak üzere desteklere bir süre daha talibiz. Yardimlarin gerek bölgeye gerekse de buradaki afetzedelere ulastirilmasi adina, tüm ekibimizle büyük bir hassasiyetle çalisiyoruz. Tüm hayirseverlerimize tesekkür ediyorum. Depremzedelere geçmis olsun diyorum. Basimiz sag olsun, acimiz büyük. Hayati normale döndürmek için simsiki sarilacagiz ve insallah o eski güzel günlere yeniden dönecegiz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile