Başkan Akyürek'in Açıklaması

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ''Barış şehri özelliğimizi koruyalım'' dedi.

Mahalle Meclisi programlarında mahalle sakinleriyle buluşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, programına Akabe, Başak ve Tatlıcak Mahalleleri'nde devam etti.

Akabe Mahallesi Karbel Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen programda mahalle muhtarlarının ve vatandaşların taleplerini dinleyen Başkan Akyürek, toplu ulaşımdaki aylık abonman uygulaması ile Sosyal Kart hakkında bilgi verdi.

Hiç geliri olmayan ailelere verdikleri Sosyal Kart'tan 2 binden fazla ailenin yararlandığını kaydeden Başkan Akyürek, bu ailelere toplu ulaşım desteği verilmesi için de çalışma başlattıklarını ifade etti.

Konya'da çok sayıda fiziki yatırıma imza atıldığını hatırlatan Başkan Akyürek, ''Eğer bütün bunları yapar da mahallede ihtiyaç sahibi kardeşimiz, akşam çocuğuna ekmek bulamadığı için aç yatırmak zorunda kalırsa hiç birimiz mesuliyetten kurtulamayız. Sosyal Kart hepimiz adına yürütülen bir sosyal sorumluluk projesidir. İhtiyaç sahibi alileri belediyemize bildirin'' dedi.

Konya'nın bir barış şehri olduğunu belirten Başkan Akyürek, bu özelliğin korunması için herkese sorumluluk düştüğünü dile getirdi.

Başkan Akyürek, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran, mahalle muhtarları ve vatandaşların taleplerini dile getirmelerinin ardından Koyunoğlu İlkokulu'nu ziyaret etti. Burada öğrencilerle sohbet eden Başkan Akyürek, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Yayıncı: Murat Aslan
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile