Başkan Alıcık'tan Etnografya Müzesinde İnceleme

Başkan Alıcık'tan Etnografya Müzesinde İnceleme

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Etnografya Müzesi'nde incelemelerde bulundu.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık 'Nazilli Belediyesi Etnografya Müzesi'nde incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında Nazilli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür vekili Fatih Demir'den bilgiler aldı.
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, bağışlanan tarihi eserlerle hizmete girecek olan müzenin bölgenin yüz akı ve onuru olacağını söyledi. Alıcık, Ömer Kavur'un Anayurt Oteli adlı filmi çektiği tarihi Ankara Palas Otelinin restore edilerek Etnografya müzesi olmak şartı ile Nazilli Belediye Başkanlığına devredilmesinin ardından müze haline getirilmesi için uzun zamandır çalışma yaptıklarını belirtti.
Tarihi oteli kamulaştırarak belediyeye kazandırdıklarını belirten Alıcık, "Kurtuluş Savaşı yıllarında askerlerin barındığı, daha sonraki yıllarda da kente gelen pek çok ünlünün ağırlandığı otelin restorasyonunu Kültür Bakanlığı ile yaptığımız protokolle üstlendik. Sanat tarihçisi heykeltıraş Mustafa Çerçi tarafından da iç düzenlemesi yapıldı. Çerçi, bölgede yetişen ünlü efelerin heykellerini de yaparak müze içine yerleştirildi. Otelin, tamirat ve boya işleri bitmek üzere, müzeyi kısa bir süre sonra hizmete açacağız" şeklinde konuştu.
"Etnografya Müzemiz, sadece Nazilli'nin değil bölgemizin de yüz akı ve onuru olacaktır" diyen Başkan Alıcık, "Müzemize katkıda bulunarak ellerindeki tarihi eserleri bağışlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Müzemizin daha da zenginleşmesi bakımından vatandaşlarımızın ellerinde bulunan tarihi değeri olan eski eserleri makbuz karşılığında müzemize bağışlamalarını istiyorum. Şu ana kadar 25 vatandaşımız makbuz karşılığı halk giysileri, süs eşyaları, ayakkabı, takunya örnekleri, yöremize ait kadın ve erkek çorapları, çeşitli keseler, oyalar, bohçalar, yatak örtüleri, gelin kıyafetleri gibi tarihi eserleri müzemize bağışladılar. Bağışlanan eserler sahiplerinin isimleri yazılarak sergilenecek. Son olarak 'Dokuzun Hasan Hüseyin Efe'nin Efe Kıyafeti ve eşi Fadime Hanım'ın elbisesi kendi adını taşıyan torunu Hasan Hüseyin Dokuzoğlu tarafından teslim edildi. 1300 yıllarına ait olduğu iddia edilen Bindallık'ın bağışlanmasına çok sevindim. Biz değerlerimizi unutmayız. Dokuzun Hasan Hüseyin Efe ve birçok Efemizin yaptıkları ile bugün buradayız. Açılacak olan Etnografya Müzesi'nde bu eserlerimiz sergilenecek, görenler mutlu olacak ve tarihleri ile övüneceklerdir. Çünkü bu müze bizim değil tüm Nazilli Halkımızın müzesidir. Müzemizin eser yönünden zengin olması Nazilli'miz açısından çok önemlidir. Etnografya müzesi Nazilli'nin gururudur. Çok az bir işimiz kaldı. Nazilli'mizin gururu ve yüz akı olacak olan müzemizi önümüzdeki günlerde açmayı planlıyoruz. Açılışımız da Nazilli'ye yaraşır bir açılış olacaktır. Nazilli ve Nazillili hemşerilerim her şeyin en iyisini en güzelini hak ettiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile