Baskan Altay Açiklamasi 'Bilim Tirimiz Yenilenen Yüzüyle Çocuklara Bilim Sevgisi Asiliyor'

Baskan Altay Açiklamasi 'Bilim Tirimiz Yenilenen Yüzüyle Çocuklara Bilim Sevgisi Asiliyor'

Konya Büyüksehir Belediyesi Konya Bilim Merkezi bünyesinde hizmet veren Bilim Tiri, yenilenen haliyle ögrencilere bilimi sevdirmeye devam ediyor.

Son teknolojiye uygun olarak tasarlanan yeni Bilim Tirinda incelemelerde bulunan Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Bilim Tirini ziyaret eden ögrencilerle de sohbet etti.

“Bilim Tirini gelisen teknolojiye uygun sekilde yeniden tasarladik”

Konya Bilim Merkezi bünyesinde hizmet veren Bilim Tirini yenilediklerini belirten Baskan Altay, “Okullarin ve ögrencilerin ihtiyaçlari göz önünde tutularak gelisen teknolojiye uygun sekilde Bilim Tirini yeniden tasarlayarak ögrencilerimizin istifadesine sunduk. Yeni Bilim Tirimizin içinde Müslüman bilim alimlerimizin buluslari ve çalisma yaptigi alanlar isiginda günümüzde yapilan yerli ve milli ürünler sergileniyor. Eglen-Ögren-Kesfet sloganimizla 31 ilçemizdeki çocuklarimiza ulasarak onlara bilim sevgisini asilamak için üzerimize düseni yapmaya devam edecegiz. Çünkü biliyoruz ki, onlar bilime ne kadar merakli olursa ‘Türkiye Yüzyili’ hedefine ulasmamiz da o kadar hizli olur. Yenilenen Bilim Tirimizin ögrencilerimiz için hayirlara vesile olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.

Bilim Tiri’ni yenilenen haliyle kesfeden ögrenciler de Baskan Altay’a tesekkür etti.

Bilim Tiri yeni özellikleriyle dikkat çekiyor

Konya Büyüksehir Belediyesi tarafindan sehre kazandirilan Türkiye’nin TÜBITAK destekli ilk ve en büyük bilim merkezi Konya Bilim Merkezi bünyesinde hizmet veren Bilim Tiri son teknolojiyle tasarlanan yeni özellikleriyle dikkat çekiyor. Sebeke elektrigine bagli kalmadan günes enerjisi sitemi ile kablosuz faaliyet gösterebilme özelligi bulunan Bilim Tiri, yazilim kodlamasi ile kurulum yapabiliyor ve kendini toparlayabiliyor. Tavaninda toplam 24 adet günes paneli ve içerisinde 20 adet akü ile kendi kendini gün isiginda sarj edebilen Bilim Tiri, tüm materyallere 10 saat elektrik saglayarak aktif faaliyet gösterebiliyor.

Müslüman bilim alimlerinin buluslari ve çalisma yaptigi alanlar isiginda günümüzde yapilan yerli ve milli ürünlerin sergilendigi yeni Bilim Tiri sunlardan olusuyor:

“Ali Kusçu Ay’in Krater Haritasi, El Biruni Dünya Haritasi, El Cezeri Abdest Alma Makinesi, Piri Reis Haritasi, Fatih Sultan Mehmet Sahi Topu, Cahit Arif Geometrik Sekiller, Aziz Sancar DNA Onarim, Ibn-i Sina Siringa, ROKETSAN Sage Som, Cezeri Bayraktar, TÜRKSAT 6A, Bayraktar TB2, Kizilelma Bayraktar, Akilli Sehir Maketi, drone, robotlar, robot kol, kalp davulu, biyomimikri, aerojel, nitinol, pixel, euler disk, manyetik alan, Newton toplari, anamorfik ayna, küpilizyon, striling motor, manyetik levitasyon, plazma küre, mikroskop, Van de Graaff jeneratörü, praksinnoskop.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile