Baskan Altay Açiklamasi 'Birlik Ve Beraberligimiz Daim Olsun'

Baskan Altay Açiklamasi 'Birlik Ve Beraberligimiz Daim Olsun'

Konya Büyüksehir Belediyesi ile Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi (KONESOB) tarafindan düzenlenen programda merkezden ve ilçelerden esnaf odalari baskanlari bir araya geldi.

Konya Büyüksehir Belediyesi Tas Bina Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda konusan Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, önemli bir seçim süreci yasandigina dikkat çekerek, seçim döneminde yaptiklari ziyaretlerde esnafin Türkiye Yüzyili meselesini ne kadar iyi anladigina sahada sahit olduklarini söyledi.

Baskan Altay, “Seçimde tek rakibimiz var, rehavet duygusu. Onun için tüm hemserilerimizin, tüm esnaf arkadaslarimizin sandiga giderek oylarini kullanmasini istirham ediyoruz. Sizler bu toplulugun önde gelen insanlarisiniz. Sandiktan seçilerek geldiniz. Sandiktan çikmanin ne kadar zor oldugunu hepiniz iyi biliyorsunuz” diye konustu.

28 Mayis’ta yogun bir katilimla Konya’dan en güçlü destegi alacaklari bir seçim olmasini temennisinde bulunan Baskan Altay, “Simdi bir memleket meselesi var. Önce onu bir halledelim, bir düzlüge çikalim ondan sonra geriye kalan isleri zaten diyalog halindeyiz, hallederiz. Iddiamiz her seyi halletmek degil ama her seyi konusuyoruz, ellerimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Istisarelerimize de yine kesintisiz bir sekilde devam edecegiz. Özellikle ilçelerden gelen arkadaslarimiza tesekkür ediyorum. Allah sizlerden razi olsun. Böyle güçlü bir katilim bizi ziyadesiyle memnun etti. Bugüne kadar gösterdiginiz destek, iyi niyet, güler yüz için hepinize ayri ayri tesekkür ediyorum. Birlik ve beraberligimizin daim olmasini; birlikte Konya’miza daha güzel isler yapmayi temenni ediyorum” dedi.



“Birlik ve beraberligimizin tesisini göstermek açisindan bu toplanti önemli”

KONESOB Baskani Muharrem Karabacak, “Bizim için fiziki ortamlarin dönüsümlerini saglamak en önemli adimlardan biriydi. Mevlana Çarsisi ve Altin Çarsi dönüsümü, Büyük Larende dönüsümü, Yeni Motorlu Sanayi Sitesi dönüsümü, ilçelerimizde çarsi dönüsümleri ve benzeri projelerle, il ve ilçelerimizde yakin zamanda kamyon garajlarimizla ve en önemli projelerden biri olan Mesleki Egitim Merkezimizin yapim süreci, sehrimize deger katip, meslege baslayacak çocuklarimiza ve ebeveynlerine güven tesis edecek. Istisare mutabakat ve kararlilikla mücadele, Konya birlikteligimizin formülü diye düsünüyoruz. Yasadigimiz deprem Konya birlikteligini bir kez daha tescil etmistir. Deprem sonrasi Hatay’da tarih yazan Büyüksehir Belediye Baskanimiza, ilçe belediye baskanlarimiza ve tüm odalarimiza, baskanlarimiza, yönetim kurulu üyelerimize, esnaf ve sanatkarlarimiza sükranlarimi arz ediyorum. Konya esnaf ve sanatkarinin temel taslarinin ne oldugunu, nasil bir arada oldugunu, birlik ve beraberligimizin tesisini göstermek açisindan bu toplanti bizim için önem arz ediyor” ifadelerini kullandi.

“Türkiye yarinlara umutla yürüyor”

AK Parti Konya Il Baskani Hasan Angi, “Selçuklu’dan bugüne devletini güçlü kilmak, milletini gelecege tasimak adina elinden gelen gayreti ortaya koyan, o gelenegin bugünkü temsilcisi olan siz kiymetli oda baskanlarimiz ve yöneticileri, önümüzdeki kritik seçimin farkindayiz. Türkiye, 21 yilda büyük mesafe kat etti. Bunu da esnafiyla birlikte yapti, is adamlariyla birlikte yapti, ilim adamlariyla birlikte yapti. Türkiye yarinlara umutla yürüyor. ‘Türkiye Yüzyili’ sadece bir slogan degil. Gerçekten Cumhuriyetimizin yüz yilindaki hedeflerimizin ikinci yüzyila çok daha güçlü bir sekilde tasinmasi için artik insanimiz her alanda biz bu isi yapabiliriz, bu ülkenin degerleriyiz, dünyada geri kalacagimiz bir husus yok diye her türlü projede en önde yürüyor” açiklamasinda bulundu.

“Esnaf basimizin tacidir”

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldiz, “Türkiye’nin kurgusunda asil kurucu unsuru olarak sizlerle hep beraber yol yürüdük, yürümeye devam edecegiz. Bir gün olmasin ki esnafla el ele, göz göze gelmeyelim. Bu kadar hayatin içinde olan esnaf basimizin tacidir. Biz sizlerden raziyiz. Biz sizleri seviyoruz. Ülke olarak yolumuzda, yürüyüsümüzde esnaf her zaman yani basimizda ve her zaman yol arkadasimiz olarak bizimle devam edecek. Biz, sizsiz bir gelecek öngörüsü asla düsünmüyoruz. 28 Mayis’i demokrasinin söleni, 27 Mayis’a bir cevap ve 29 Mayis’i da bir kutlama fisegi olarak hep birlikte kutlamak istiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Konya çadirinin orta diregi elbette Konya esnafimiz”

AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, “Konya’yi tarif ederken çogunlukla Türkiye çadirinin orta diregi diye, Selçuklu bölgesi olarak tarif ediyoruz. Ama bu Konya çadirinin orta diregi elbette Konya esnafimiz. Türkiye’yi istikrarsizliga, kaosa sürüklemek isteyenler, su ana kadar basariya ulasamadilar. 14 Mayis seçimlerinde halkimiz Cumhur Ittifakina meclis çogunlugunu vererek Türkiye’yi büyük bir tehlikeden uzak tutmus oldu. Dünyanin dört bir tarafindan adeta Türkiye’ye bir saldiri yöneltilmis durumda. Büyük güçlerin devlet baskanlarindan, entelijansiyasina, basinina, terör örgütü liderlerine, Türkiye’nin de Suriye gibi, Irak, Libya gibi bir hale gelmesini arzu edenleri takip ettik. Allah’in izniyle milletimizin destegiyle bu süreçten artik kurtuluyoruz. 28 Mayis son adimi atma tarihimiz” dedi.

Toplantiya; Konya’nin merkez Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus ile merkezden ve ilçelerden esnaf odalarinin baskanlari ve temsilcileri katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile