Baskan Altay Açiklamasi 'Gençlerimizin Hem Bugününü Hem Yarinini Insa Etmek Için Çalisiyoruz'

Baskan Altay Açiklamasi 'Gençlerimizin Hem Bugününü Hem Yarinini Insa Etmek Için Çalisiyoruz'

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Türkiye Belediyeler Birligi (TBB) tarafindan düzenlenen Genç Dostu Sehirler Kongre ve Sergisi’nde katildigi sempozyumda gençlerle ilgili yürüttükleri örnek çok sayida projeyi anlatti.

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, TBB düzenledigi Genç Dostu Sehirler Kongre ve Sergisi’nde “Gençlik ve Sehir” baslikli sempozyuma katildi.

Ankara Ticaret Odasi (ATO) Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçeklestirilen sempozyumda Konya Büyüksehir Belediyesi olarak gençlerle ilgili yürüttükleri projeleri anlatan Baskan Altay, Konya’nin tarihin her döneminde çok önemli medeniyetlere ev sahipligi yapmis önemli sehirlerinden birisi oldugunu söyledi.

Sehirleri planlarken yapmaya çalistiklari iki unsur oldugunu belirten Baskan Altay, “Birincisi, gençlerimizin su anda yasayacaklari, sosyal ve kültürel olarak gelisebilecekleri, iyi bir egitim alabilecekleri bir sehir insa etmek. Bir taraftan da onlarin yarinlarinda yasayabilecekleri bir sehir insa etmeye çalisiyoruz. Aslinda isimiz çok zor. Hem bugünü hem de gelecekte onlara; güvenli, temiz, huzurlu, ekonomisi üst düzeyde bir sehir olusturabilmek için gayret ediyoruz. Ama gençlerimizin bunu sadece bize birakmamasi ve yönetim kademelerinde mutlaka görev almalari gerekiyor. Sadece elestirerek degil, katki vererek de bu süreci yürütmeleri lazim" seklinde konustu.



"Üniversite sehri Konya"

Konya’nin 5 üniversitesiyle ayni zamanda bir üniversite sehri olduguna da deginen Baskan Altay, “5 üniversitede 150 bin üniversite ögrencisi barindiriyoruz ve Konya Büyüksehir Belediyesi olarak bu manada birçok proje ve gençlik faaliyeti yürütüyoruz. Atabey Gençlik Projemiz, Bilgehane, Medeniyet Akademilerimiz, gençlik merkezlerimiz, egitim kamplarimiz, üniversite gençlik merkezlerimiz, üniversiteli gençlerden olusan gençlik meclislerimiz çalismalarina devam ediyor” diye konustu.



"Animasyon ve dijital sanat merkezi Türkiye’de ilk"

Yeni hayata geçirdikleri Animasyon ve Dijital Sanatlar Merkezi (ADSA) hakkinda da bilgi veren Baskan Altay söyle devam etti: “Özellikle pandemiyle birlikte dijital teknoloji, animasyon ve oyunlar tüm dünyada çok önemli bir Pazar haline geldi. Konya’da özellikle gençlerimizin artik tüketen degil, üreten bir nesil olmalari için böyle bir merkez ve akademi olusturduk. Insallah Türkiye’de ilk olacak bu merkezde Konya’mizi animasyon ve oyun sektörünün basoyuncularindan yapmayi arzu ediyoruz. Bu kapsamda su anda Beysehir’de kampimizda 17 yas üzeri 500 gencimiz oyun gelistirme ve yaz kampindalar. Burada çocuklarimiz yaklasik 10 gün boyunca ekipler halinde oyun tasarimlari gerçeklestiriyor. Yazdiklari oyunlari sektör oyunculariyla paylasacaklar. Böylece yazdiklari oyunlari da satabilecekleri bir platform olusturmaya çalisiyoruz. Oyun gelistirme ve yaz kampimiz da Türkiye’ye örnek bir proje” ifadelerini kullandi.

"Kapsül teknoloji platformu ile yarismalarda ögrencilerimizin ihtiyaçlarini karsiliyoruz"

Konya Bilim Merkezi’nin Türkiye’nin TÜBITAK tarafindan desteklenen ilk bilim merkezi oldugunu dile getiren Baskan Altay, “Kapali alani ve fonksiyonlariyla her yastan çocugumuza bilimi sevdirecek etkinlikler düzenliyoruz. Bu manada, Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’dan Genç Dostu Sehir Ödülü alan Kapsül Teknoloji Platformu da Bilim Merkezi’nin bir çiktisi. Kapsül programi kapsaminda sunu yapmaya çalisiyoruz: TEKNOFEST ile birlikte gençlerimizin bilime egilimleri artti ve takimlar halinde yarisma aliskanligi ve kapasitesi olustu. Üniversitelerimizde özellikle teknoloji festivallerine katilacak ögrencilerimizi tespit ederek onlarin özel ihtiyaçlarini karsiliyoruz. Yani Konya’nin içinde bulundurdugu üniversite ögrencilerinin teknolojiye, bilime daha fazla katki saglamalarini ve önlerine bir hedef koyarak bu gelistirdiklerinden ileride bir ekonomik kazanç elde etmelerine çalisiyoruz. Ayrica bu dönem belediyeciligin en önemli islerinden olan Sifir Atik ve Akilli Sehirler konusunda da bu arkadaslarimiz bizim çalisma arkadaslarimizla birlikte yeni teknolojinin üretilmesi, ürettigimiz teknolojilerin uygulamasinin yapilmasi ve yeni fikirlerin ortaya çikmasi konusunda da süreci yürütüyor” ifadelerini kullandi.

Baskan Altay Necmettin Erbakan Üniversitesi isbirligiyle hayata geçirdikleri Sosyal Inovasyon Ajansi’na da degindigi konusmasina su sözlerle devam etti: “Üniversitemiz ile de sosyal konularda bir çalisma yürütüyoruz. Sadece teknolojiye yatirim yapmak, gençlerimizi sadece teknoloji alaninda gelistirmek yeterli degil. Mutlaka sosyal ve kültürel alanda da onlarin önünü açacak programlar yürütmek istiyoruz” dedi.



"Dünyanin en güzel sehirlerinden birini olusturmak için çalisiyoruz"

Konya Büyüksehir Belediyesi’nin önceliginin çocuklar ve gençler oldugunu kaydeden Baskan Altay, “Bütün projelerimizi, bütün çalismalarimizi fiziki, sosyal ve kültürel islerimizi bu baglamda yürütmeye gayret ediyoruz. Insallah Konya çocuk dostu, genç dostu bir sehir olarak çok daha önce çikacaktir. Türkiye’nin degil, dünyanin en güzel sehirlerinden birini olusturmak için çaba sarf ediyoruz” diyerek sözlerini noktaladi. Oturumda; Azerbaycan Sehirler Birligi Baskani ve Nerimanov Belediye Baskani Temraz Tagiyev, Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, Ankara Akyurt Belediye Baskani Hilal Ayik ve Ordu Gülyali Belediye Baskani Ulas Tepe de yürüttükleri gençlik çalismalarini anlatti. Baskan Altay katildigi sempozyumun ardindan Konya Büyüksehir Belediyesi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’nin stantlarini ziyaret ederek, yürütülen çalismalarla ilgili stant görevlilerinden bilgi aldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile