Konya Büyüksehir Belediyesi, depremin hemen ardindan ulastigi Hatay’da arama kurtarma, yardim, destek ve koordinasyon çalismalarina devam ediyor. Türkiye tarihinin en büyük felaketlerinden biri olan yikici depremlerin ardindan ilk günden itibaren Hatay’da çalismalara katilan Baskan Altay, Konyalilar olarak Hatay’daki çalismalara devam ettiklerini belirterek; belediyeler, odalar, sivil toplum kuruluslari, sanayiciler olmak üzere Konya olarak topyekün bir destek halinde olduklarini söyledi.
Hatay Egitim Arastirma Hastanesinin bahçesinde Konyali bir firmanin kurdugu firinla deprem sonrasi bulunduklari bölgede ilk kez sicak ekmek çikardiklarini kaydeden Baskan Altay, “Birkaç gündür ekmek ihtiyacini buradan karsiliyoruz. Su an itibariyle 25 bin ekmegimiz vatandaslarimizin hizmetine sunuluyor. Hemen yan tarafta da Konyali hayirsever is adamimiz tarafindan gönderilen ekibimiz çorba üretiyor. Antakya merkezin birçok yerinde hem sanayicilerimiz, is insanlarimiz, belediyelerimiz, sivil toplum kuruluslarimiz sicak yemek ve erzak dagitimi konusunda gayretle çalisiyoruz. Büyüksehir Belediyemizin mobil mutfak ekipleri günlük bölge insanina ve ekiplere destek oluyor. Yaralari bir an önce saracagiz. Tüm Hatay’a geçmis olsun diyorum ve tüm Konyalilara gönülden tesekkür ediyorum. Allah hepinizden razi olsun” açiklamasinda bulundu.
Baskan Altay Açiklamasi 'Konyalilar Olarak Hatay'da Gayretle Çalisiyoruz'
Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, bulunduklari bölgede deprem sonrasi ilk kez sicak ekmek çikaranin Konya oldugunu belirterek, “Su an itibariyle 25 bin ekmegimiz vatandaslarimizin hizmetine sunuluyor. Mobil mutfaklarimiz hizmet veriyor. Konyalilar olarak sanayicilerimiz, is insanlarimiz, belediyelerimiz, sivil toplum kuruluslarimiz sicak yemek ve erzak dagitim konusunda gayretle çalisiyoruz. Konyalilara gönülden tesekkür ediyorum” dedi.



















