Baskan Altay Açiklamasi 'Meram'in Marka Degerini Daha Da Yüksege Çikaracagiz

Baskan Altay Açiklamasi 'Meram'in Marka Degerini Daha Da Yüksege Çikaracagiz

Konya Büyüksehir Belediyesi, Tarihi Meram Köprüsünün yanindaki Karamanoglu Mehmet Bey Hamami’nin restorasyonunu yaparak tarihi eseri yeniden ihya ediyor.

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, hamamin bir oyuncak müzesi olarak hizmet verecegini ifade ederek yapinin restorasyonu konusunda çok titiz bir çalisma yürütüldügünü belirtti.

Baskan Altay, basta Dârülmülk Projesi olmak üzere, tarihi eserlerin ihya edilmesi konusunda hayata geçirdikleri projelerle Konya tarihinin ve kültürünün daha fazla hissedilecegini ifade ederek, su degerlendirmelerde bulundu: “600 yil önce Karamanoglu Mehmet Bey tarafindan yapilan, Konyalilarin ‘Meram Hamami’ diye bildigi Karamanoglu Mehmet Bey Hamami’nda restorasyon çalismasi gerçeklestirerek, tekrar sehrimizin hizmetine sunacak olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. En ince ayrintisina kadar titizlikle yürüttügümüz çalismalarimiz araliksiz devam ediyor. Restorasyonun ardindan oyuncak müzesi olarak kullanilacak yapi, ailelerin çocuklariyla beraber her daim ziyaret edebilecegi yeni bir mekân olacak. Böylece Meram’imiz çok önemli bir hizmet daha kazanacak. Projesinden yapimina kadar emegi geçen herkese tesekkür ediyorum.”

Ayni bölgede Çamlibel Çevre Düzenlemesi çalismasi, tarihi Tavusbaba Camii’nin güçlendirilmesi ve bin araçlik yeralti katli otoparki da yaptiklarini hatirlatan Baskan Altay, bölgede yapacaklari yeni çalismalarla Meram’in marka degerini daha da yüksege çikaracaklarini ifade etti.



Karamanoglu Mehmet bey hamami

Halk arasinda Meram Hamami olarak da bilinen Karamanoglu Mehmet Bey Hamami, 1424 yilinda Karamanogullari Beyligi döneminde insa edildi. Konya Büyüksehir Belediyesi, zaman içinde deforme olan, 652 metrekarelik alana sahip olan ve toplam 16 mekândan olusan bu tarihi yapiyi yeniden restore ederek Oyuncak Müzesi olarak projelendirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile