Baskan Altay Açiklamasi 'Ögrencilere Yönelik Sosyal Destegimiz Yillik 126,5 Milyon Lira'

Baskan Altay Açiklamasi 'Ögrencilere Yönelik Sosyal Destegimiz Yillik 126,5 Milyon Lira'

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, sevgi, merhamet ve sefkat sehri Konya’da sosyal belediyecilik alaninda örnek çalismalar yürüttüklerini belirterek, sadece ögrencilere yönelik yaptiklari sosyal destek tutarinin yillik 126 milyon 446 bin lira oldugunu söyledi.

Konya Büyüksehir Belediyesi’nin sehir genelinde sagladigi nakdi destekler sayesinde ögrencilerin, ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelerin yüzü gülüyor. Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Konya’nin hosgörü ve kardeslik sehri kimligine yakisir bir misyonla hareket ettiklerini; “Konya Modeli Belediyecilik” anlayisiyla sosyal belediyecilik alaninda da Türkiye’ye örnek çalismalar gerçeklestirdiklerini vurguladi.

“Konya’mizin sadece fiziksel gelisimine degil, sosyal refahina da büyük önem veriyoruz”

Konya Büyüksehir Belediyesi olarak sadece altyapi ve üst yapi çalismalariyla degil, ayni zamanda sosyal belediyecilik alaninda da aktif rol aldiklarini kaydeden Baskan Altay, “Konya’mizin sadece fiziksel gelisimine degil, sosyal refahina da büyük önem veriyoruz. Bu çerçevede ögrencilerimize ve sehrimiz genelindeki dezavantajli gruplara yönelik çesitli destek programlarimiz her yil artarak devam ediyor” ifadelerini kullandi.

Yillik saglanan destek tutari 126,5 milyon lira

Büyüksehir Belediyesi’nin her yil düzenli olarak hayata geçirdigi egitim ve sosyal desteklerden bahseden Baskan Altay, “Sehit ve gazi çocuklari ile öksüz, yetim, engelli, anne-babasi resmen ayri, 8. sinif LGS’de binde birlik dilimde olan ilkokul, ortaokul ve liseden olusan 12 bin 786 ögrencimize 8 aylik egitim-ögretim dönemi boyunca aylik 500 TL olmak üzere, ögrenci basi 4 bin TL destekte bulunuyoruz. Yillik bazda degerlendirdigimizde bu kesimdeki ögrencilerimize sagladigimiz destek toplam 51 milyon lira. Ayrica Mesleki Egitim Merkezlerinin çiraklik programlarina kayitli 9. sinifta egitim gören 629 ögrencimize 12 ay boyunca aylik 300 TL olmak üzere ögrenci basi 3 bin 600 lirayi bulan; yilda 2 milyon 264 bin TL destekte bulunuyoruz. 12. sinifta egitim gören 24 bin 346 ögrencimize ise Kasim ve Subat aylarinda bin 500’er TL olmak üzere ögrenci basi 3 bin TL nakdi destegimiz var. Bu da toplam 73 milyon 38 bin TL’ye tekabül ediyor” açiklamasini yapti.

“Tüm gücümüzle ögrencilerimizin ve ihtiyaç sahibi vatandaslarimizin yaninda olmaya devam edecegiz”

Konya’nin sosyal yardimlar konusunda önemli bir basariya imza attigini ifade eden Baskan Altay söyle devam etti: “Konya Büyüksehir Belediyesi olarak sadece egitim alaninda ögrencilerimize verdimiz sosyal destek tutari yillik 126,5 milyon lira. Bunlara ilaveten Sosyal Kart vasitasiyla 31 ilçemizdeki ihtiyaç sahibi ailelerimize de destegimiz araliksiz devam ediyor. Konya’nin her kesimine esit ve adaletli bir sekilde hizmet etme misyonuyla hareket ediyoruz. Sehrimizin hosgörü ve kardeslik ruhunu yansitan sosyal belediyecilik anlayisiyla bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da tüm gücümüzle ögrencilerimizin ve ihtiyaç sahibi vatandaslarimizin yaninda olmaya devam edecegiz insallah.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile