Baskan Altay Keçili Kanali Islah Çalismasi'nin Temelini Atti

Baskan Altay Keçili Kanali Islah Çalismasi'nin Temelini Atti

Konya Büyüksehir Belediyesi KOSKI Genel Müdürlügü tarafindan Lale Caddesi, Ankara Yolu, Aslim Caddesi arasinda 240 milyon liraya mal olacak Keçili Kanali Islah Projesi’nin temeli atildi.

Temel atma programinda konusan KOSKI Genel Müdürü Ahmet Demir, Keçili Kanali Islah Çalismasinin büyük önem tasidigini vurgulayarak; proje ile Terziler Sitesi’nden baslayarak Aslim Caddesi’ne kadar uzanan bölgede taskin riskini azaltacak, su birikintilerini önleyecek ve çevresel koku sorunlarini ortadan kaldiracak çalismalari gerçeklestireceklerini ifade etti.

Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca çalismanin hayirli olmasi temennisinde bulunarak, “Hakikaten burasi çok önemli bir projeydi. Bu islah çalismasi bittigi zaman tertemiz çevre düzenlemesiyle, yan yollariyla birlikte tüm sanayilerimizin kalbinde güzel bir aks olacak insallah. Büyüksehir Belediye Baskanimiz baskanliginda tüm ekibine, KOSKI Genel Müdürümüze ve ekibine tesekkür ediyorum” açiklamasinda bulundu.

Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Tüm AK Partili belediyeler olarak sehrimizin ihtiyaci olan her alanda çalisma yapiyoruz. Hem sehrimizin imari, düzenli gelismesi hem de hemsehrilerimizin günlük hayatta rahat bir sekilde yasantilarini devam ettirebilmeleri için gayret ediyoruz. Büyüksehir Belediye Baskanimiz olmak üzere tüm ekibine tesekkür ediyorum. Burada yapilacak çalisma neticesinde insallah Keçili Kanali’nin çevresi çok daha farkli bir görünüme kavusacak” ifadelerini kullandi.

“Biz sehrimizin kiymetini biliyoruz”

AK Parti Konya Il Baskani Hasan Angi, “Basta Büyüksehir Belediye Baskanimizdan, KOSKI Genel Müdürümüzden ve bu sehre hizmet eden kim varsa hepsinden Allah razi olsun. Bugün burada aslinda birbirini tamamlayacak diger alanlarda da bir isi baslatiyoruz. Sadece islah etmiyoruz, daha sonra burada olusacak bant büyük bir ulasim aksini da rahatlatacak. Kurumlar arasindaki is birligi belediyelerimiz arasindaki güç birligi bu sehrin insanina hep hizmet olarak dönüyor. Bugün Türkiye’de baktigimiz zaman belediyeciligin bir marka oldugu sehir Konya Modeli bir belediyecilik. Bu sehre hizmet etmenin de ne kadar önemli oldugunun farkindayiz. Islah çalismamizin sehrimize hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.



“KOSKI Türkiye’de marka haline geldi”

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay ise, KOSKI’nin yaptigi çalismalarla artik tüm Türkiye’de bir marka haline geldigine dikkati çekti. Özellikle depremlerde ortaya koydugu performansin tüm Türkiye’de takdir edildigini vurgulayan Baskan Altay, KOSKI Genel Müdürü Ahmet Demir’i ve tüm çalisanlari tebrik etti. Depremlerin sehirleri dirençli hale getirilmesi gerektigini bir kez daha ortaya koydugunu ifade eden Baskan Altay, “Bunun iki ana nedeni var. Birincisi, fay hatlari üzerinde olan ülkemizde kentsel dönüsüm ve sehirlerimizi depreme hazirlamamiz gerekiyor. Ikincisi de iklim degisikligi kapsaminda özellikle yagmur suyu drenajlarinin hizlica sehirde yapilmasi gerekiyor. Çünkü yagis rejimleriyle ilgili ciddi sorunlar yasiyoruz. KOSKI’miz bu manada sehrimizde 2029 yilina kadar ciddi bir planlama gerçeklestirdi” dedi.



“Sehrimizin sorun olusacak bölgelerine müdahaleler yapmaya devam edecegiz”

Baskan Altay, Keçili Kanali Islah Çalismasi ile birlikte görüntü kirliligi ve kötü kokunun önüne geçilecegini belirterek, söyle devam etti:

“1,5 milyarin üzerinde bir kaynakla sehrimizin sorun olusacak bölgelerine müdahaleler yapmaya devam edecegiz. Bugün de Keçili Kanali’nin temelini atiyoruz. Ilk etabi Terziler Sitesi, eski Selçuklu Belediyesi’nin bulundugu alanda; ikinci etap da Ankara Yolu’yla Aslim Caddesi arasinda bulunan 3.115 metre uzunlugunda, yaklasik 240 milyon liraya mal olacak Keçili Kanali islahimiz bu bölgedeki yagmur suyunun drene edilmesi için bize önemli bir avantaj saglayacak. Ayrica burada ciddi bir görüntü kirliligi, suyun birikmesinden dolayi kötü kokudan büyük bir sikayet vardi. Onu da gidermis olacagiz. Ayrica BÜSAN yönetimiyle yaptigimiz görüsmelerde Milenyum ve Çelik caddelerinin yagmur suyunun Keçili Kanali’na baglanmasiyla ilgili KOSKI ve yönetim birlikte bir çalisma yürütüyorlar. Bu bölge BÜSAN’la baslayan; sonrasinda Aslim Caddesi civarinda Yeni Sanayi alanlarinin olustugu Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’yi tasiyacagimiz alan. O yüzden bölgenin ulasimi açisindan da yapmis oldugumuz bu islah çalismasi, bize gelis-gidis iki seritten olusan, üzerinde yapacagimiz 11 menfezli hem rayli sistemin hem de araçlarin sanayi içine dagilimini saglayacak yeni bir ana arter çikariyor. Insallah Aslim Caddesi’nin devaminda planlanan yeni çevre yoluna kadar bu caddeyi uzatmayi planliyoruz. Böylece sehrimiz sanayi bölgelerinin yeni bir ana arter daha kazanmis olacak.”

“Konya Modeli Belediyecilik bir eser birakmaktir”

“Konya Modeli Belediyecilik bir eser birakmaktir” diyen Baskan Altay, “Burada da önemli bir isin temelini atiyoruz. Ama KOSKI bunlari yaparken bir taraftan da sehrimizin içme suyu saglanmasi konusunda önemli isler yapiyor ve bu isi en ekonomik yapmak için büyük bir gayret içerisinde. Konya’mizda 2019 yilinda asgari ücretle 440 metreküp su alinabilirken; bugün 2024 yilinda asgari ücretle 826 metreküp su alinabiliyor. Yani neredeyse yari yariya ucuz bir sekilde sehrimize su temin etmeye gayret ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Konyamiza hayirli olsun”

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Betül Altinsoy da “Konya’miza hayirli olsun. Daha nice hayirli hizmetleri Allah bize nasip etsin. Ugur Baskanima, ilçe belediye baskanlarimin her birine, AK Parti’mize rekor oylarla sevinç yasatan, zafer yasatan baskanlarima da tesekkür ediyorum. Biz küçüklügümüzde ISKI skandallarini duyduk. Ama KOSKI’yi depremden sonra yardimseverligiyle ve isin tecrübesiyle, ahlakiyla, bilimiyle tanidik. Deprem bölgesindeki vatandaslarimiz için de belediyeciligin ne oldugu, AK Parti belediyeciliginin, Türkiye Yüzyili belediyeciliginin ne oldugu da gösterdikleri için dogru örnek olduklari için çok tesekkür ediyorum” degerlendirmesini yapti.

Konusmalarin ardindan Lale Caddesi-Ankara Yolu-Aslim Caddesi arasinda Keçili Kanali Islah Projesi’nin temeli atildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile