Baskan Altay, Konya Is Alemiyle Bulustu

Baskan Altay, Konya Is Alemiyle Bulustu

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Konya Ticaret Odasi’nin (KTO) Kasim Ayi Meclis ve Müsterek Meslek Komiteleri Toplantisi’na katildi.

Konya Ticaret Odasi’nin Kasim Ayi Meclis ve Müsterek Meslek Komiteleri Toplantisi gerçeklestirildi.

KTO Konferans Salonu’nda yapilan toplantiya Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay konuk olarak katildi.

Konya is aleminin temsilcileriyle bir araya gelmekten mutluluk duydugunu ifade eden Baskan Altay ev sahipliginden dolayi Konya Ticaret Odasi’na tesekkür etti.

“Türkiye’nin en büyük 6. ticaret odasidir”

Baskan Altay, Konya Ticaret Odasi’nin Konya’nin marka olmus bir degeri oldugunu ifade ederek, “Türkiye’nin en büyük 6. ticaret odasidir ve sehrimizin gelisimi için çok büyük katki sunmaktadir. Hep birlikte sehrimizi daha güzel bir gelecege hazirlamak için çaba sarf ediyoruz. Belediyecilik anlaminda öne çikan kadim sehrimizde ayni zamanda ticaret ve sanayinin gelismis olmasini çok kiymetli buluyoruz. Konya ticaretiyle, ihracatiyla, sanayi üretimiyle Türkiye’nin önde gelen sehirleri arasinda yer aliyor. Konya’nin Türkiye ekonomisine katkisi gün geçtikçe artmaktadir. Konya Büyüksehir Belediyesi olarak da yürüttügümüz projelerle Konya ekonomisinin gelisimi için elimizden gelen gayreti göstermeye devam ediyoruz. Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi ile Iklim Degisikligi ve Sürdürülebilirlik Enstitüsü’ne yönelik çalismalarimizi yürütüyoruz. Konya olarak avantajlarimizdan birisi de 140 binden fazla ögrenciye sahip bir üniversiteler sehri olmamizdir. Konya’ya gelen ögrenciler sehrimizde istihdam ve is kurma imkanlariyla mezun olduktan sonra da burada kalmaktadir. Bu da önemli bir insan kaynagi kazanimidir. Bu açidan Konya Ticaret Odasi Karatay Üniversitesi de çok önemli bir misyon üstlenmistir. Gün geçtikçe uzmanlastigi alanlarla sehrimize katki saglayan üniversitemizin sehrimize insan kaynagi kazandirma anlaminda firsatlar olusturacagina inaniyoruz. Üniversite’nin kurulusundan bugüne kadar emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. KTO Karatay Üniversitesinin Türkiye çapinda daha ileri bir yere gelmesi için büyüksehir belediyesi olarak elimizden gelen destegi vermeye devam edecegiz” dedi.

Cumhuriyetin 100. yilinda Dünya Belediyeler Birligi Baskanligi gibi önemli bir görevi, UCLG Dünya Konseyi programinda devraldiklarini belirten Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, görevin Konya’nin dünya çapinda taninirligina katki saglayacagini ifade etti.

Ayni zamanda yürütmekte oldugu Türk Dünyasi Belediyeler Birligi Baskanligi ve Uluslararasi Tarim Sehirleri Birligi Baskanligi görevlerinin de Konya’nin belediyecilik anlaminda geldigi noktayi gösterdigini belirten Baskan Altay, konusmasinin devaminda yürütmekte olduklari ve yeni dönemde gerçeklestirecekleri projeler hakkinda meclis ve meslek komiteleri üyelerine bilgi verdi.

KTO Baskani Selçuk Öztürk’ten Baskan Altay’a tesekkür

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay’in konusmasinin ardindan Meclis ve Müsterek Meslek Komiteleri Toplantisi’na geçildi. Meclis Baskani Ahmet Arici’nin yönettigi toplantida gündem maddeleri görüsüldü. Konusmasini yapmak üzere kürsüye gelen Konya Ticaret Odasi Baskani Selçuk Öztürk, Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay’i Meclis ve Müsterek Meslek Komiteleri toplantisinda agirlamaktan büyük mutluluk duyduklarini belirtti.

Konya ekonomisinin gelisimi için is alemini temsil eden kurumlar olarak büyüksehir belediyesi ile sürekli olarak istisarelerini sürdürdüklerini ifade eden Baskan Öztürk, isbirligi içinde önemli çalismalar yürüttüklerini söyledi.

Öztürk, toplantiya katilimindan dolayi Altay’a tesekkür etti.

Gündemdeki ekonomik ve sosyal konularla ilgili görüslerini paylasan Baskan Öztürk, Konya Ticaret Odasi, KTO Karatay Üniversitesi ve KTOTEK’in faaliyetleri ile ilgili sunum yaparak konusmasini tamamladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile