Baskan Altinok Açiklamasi 'Muhtarlarimiz Mahallelerimizin Dert Ortagidir'

Baskan Altinok Açiklamasi 'Muhtarlarimiz Mahallelerimizin Dert Ortagidir'

Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, “Vatandasimizin ne sikintisi, ne derdi, ne problemi varsa ilk olarak muhtarlarimiza söylüyorlar. Muhtarlarimiz bu anlamda mahallenin dert ortagidir” dedi.

Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayisiyla ilçedeki Estergon Türk Kültür Merkezi’nde Keçiören’de görev yapan muhtarlarla bir araya geldi. Baskan Altinok yaptigi konusmada, “Muhtarlarimiz öncü ve birinci kapidir. Vatandasimizin ne sikintisi, ne derdi, ne problemi varsa ilk olarak muhtarlarimiza söylüyorlar. Diger kurumlarimizla da muhtarlarimiz iletisim halindedir. Muhtarlarimiz bu anlamda mahallenin dert ortagidir. Muhtarlarimiz demokrasimizin kalesi, demokrasimizin besigidir” dedi.

Muhtarligin yerel yönetimde önemli bir müessese oldugunu söyleyen Altinok, konusmasini söyle sürdürdü:

“Bayrak çekme yetkisi Cumhurbaskanligimizda, valiligimizde ve muhtarlarimizda vardir. Belediye baskaninda bu yetki yoktur. Devletimizin muhtarlarimiza böyle önemli bir bakisi vardir. Biz bir Keçiören ailesiyiz. Eksigimiz, noksanimiz olabilir ama bilin ki kastimiz olmaz. Keçiören Ankara’nin ikinci, Türkiye’nin üçüncü büyük ilçesidir. Keçiören’de bütün mahallelerimize dokunduk, dokunmadigimiz mahallemiz yok, hizmetimizin gitmedigi mahallemiz yok. Bu hizmetler artarak devam edecek. Kisa zamanda iyi isler yaptik. Görev süremizin 2 yili pandemi ile geçti ama hizmetlerimiz kesintisiz devam etti.”

Muhtarlara elektrik ve dogalgaz destegi saglamak için girisimlerde bulunacaklarini da belirten Altinok, “Elektrik ve dogalgazla ilgili de bakanligimiza bir yazi yazacagiz, oradan gelecek cevaba göre bir limit koyacagiz, o çerçevede de destek verecegiz. Tüm muhtarlarimizin gününü tebrik ediyorum. Muhtarlik yapmis olan rahmete gitmis olan tüm geçmisimizi rahmet ve minnetle aliyorum. Su an görevde olan tüm muhtarlarimiza saglik, sihhat ve afiyetler diliyorum” ifadelerini kullandi.

Muhtarlar Günü bulusmasina Baskan Altinok’un yani sira AK Parti Ankara Milletvekili Orhan Yegin, AK Parti Ankara Il Baskan Yardimcisi Mustafa Erdogan, ABB Meclis Baskan Vekili Fatih Ünal, AK Parti Keçiören Ilçe Baskani Zafer Çoktan, MHP Keçiören Ilçe Baskani Arif Aksu, Keçiören Muhtarlar Dernegi Baskani Muhammet Ekrem Kiliç ve muhtarlar katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile