Baskan Angi Açiklamasi 'Tüm Haklar Koruma Altina Alindi'

Baskan Angi Açiklamasi 'Tüm Haklar Koruma Altina Alindi'

AK Parti Konya Il Baskani Hasan Angi, Kahramanmaras merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremler nedeniyle olaganüstü hal çerçevesinde yerlesim yerini degistirmek zorunda kalan depremzedelerin haklarinin koruma altinda oldugunu belirtti.

Konuya iliskin geçtigimiz günlerde Cumhurbaskanligi Kararnamesi’nin Resmi Gazete’de yayimlandigini hatirlatan Baskan Angi, “6 Subat 2023’te meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremler nedeniyle 48 bine yakin vatandasimizi kaybetmenin büyük üzüntüsünü yasiyoruz. Devlet-millet is birligi içerisinde depremin oldugu ilk günden bu yana yaralari sarabilmek için tüm gücümüzle çalisiyoruz. Bu çerçevede Konya’mizda 36 binden fazla depremzedemizi misafir ediyoruz” dedi.



“Depremzedelerimizin yanindayiz”

Afet bölgesindeki yerlesim yerlerini degistiren vatandaslarin kanunlar, diger mevzuat ve idari tasarruflar uyarinca taninan haklarinin kayba ugramayacagini dile getiren Baskan Angi, “Deprem bölgelerinden sehrimize gelen misafirlerimizin ikametgahlarini Konya’ya tasidiklarinda kendilerine taninan haklardan yararlanamayacaklari yönünde bir endiseleri vardi. Bununla ilgili geçtigimiz gün yayimlanan Cumhurbaskanligi Kararnamesi ile tüm haklar koruma altina alindi. Yani deprem bölgesinden sehrimize gelen misafirlerimiz eger seçim tarihine kadar Konya’da kalirlarsa ve seçmen kayitlarini da Konya’ya aktardiklari takdirde deprem nedeniyle aldiklari desteklerden faydalanmaya devam edecekler. Bu konuda hiçbir vatandasimizin en ufak bir süphesi olmasin. AK Parti iktidarlari olarak depremzedelerimize sahip çikmaya devam edecegiz. Depremler nedeniyle hayatini kaybeden vatandaslarimiza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralilarimiza acil sifalar diliyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile