Baskan Arikan, 49 Mahalle Muhtariyla Bir Araya Geldi

Baskan Arikan, 49 Mahalle Muhtariyla Bir Araya Geldi

Söke Belediye Baskani Dr. Mustafa Iberya Arikan yeni dönemin ilk muhtarlar bulusmasini gerçeklestirdi. Baskan Arikan; 31 Mart yerel seçimlerinin ardindan görevlerine seçilen Söke’nin mahalle muhtarlarini, Söke Belediyesi meclis salonunda agirladi. Toplantida Söke Belediyesi Muhtarlar Müdürü Velittin Tekeli de bulundu.



Toplantinin açilis konusmasini Söke Muhtarlar Dernegi Baskani ve ayni zamanda Güneyyaka Mahalle Muhtari olan Ali Çitak yapti. Seçimlerin ardindan tüm muhtarlari bir araya getiren Söke Belediye Baskani Dr. Mustafa Iberya Arikan’a tesekkür ederek sözlerine baslayan Ali Çitak; “Yeni dönemin baskanimiz basta olmak üzere tüm muhtarlarimiza hayirli olmasini diliyorum. Bu dönemde 25 yeni muhtarimiz var. Muhtarlarin siyaseti olmaz, hizmeti olur. Bizler halkimiz ile belediyemiz basta olmak üzere diger kurumlarla araciyiz, köprüyüz. Bu bilinçle çalisacagiz. Yeni dönemin hayirli ugurlu olmasini diliyorum” dedi.



Söke’nin mücavir alaninin bin kilometrelik bir alan, Söke Belediyesi’nin hizmet götürdügü alanin diger ilçelerden daha genis oldugunu belirten Söke Belediyesi Muhtarlar Müdürü Velittin Tekeli, “Yeni dönemde basarili isleri, el birligiyle yapacagimiza inaniyorum. Müdürlügümüz, muhtarlarimizla sürekli irtibat ve isbirligi içinde olacak” dedi.



Yeni hizmet döneminin herkese hayirli olmasi dileklerini ileten Söke Belediye Baskani Dr. Mustafa Iberya Arikan; “Alinmis en yüksek oyla halkimizin takdiri ile göreve seçildik. Baskan olarak geçtigimiz 9 ayda çok iyi çalistik, devlet akliyla hareket ettik. Önümüzdeki süreçte de ayni tarzda çalismaya devam edecegiz. Ülke yönetimi, ekonomi ve dis politikadaki yanlislar ortada. Genel siyasete ekonominin bizim için önemine temas etmek için giriyorum. Bizim gelirlerimizin kisitli oldugunu muhtarlarimiz da bilmeli. Merkezi iktidardan belediyelere gereken para aktarilmiyor. Tüm bunlara ragmen hizmet ve proje üretiyoruz” dedi.



Baskan Arikan; “Mahallelerimizin elbette ihtiyaçlari var. Bu ihtiyaçlarda halkin geneline ve kamuya hitap eden hizmetler öncelik olmali. Bizim sorumluluk ve görev alanimiz dahilinde isleri yapmak zorunlulugumuz. Taleplerinizi, sorunlarinizi bizlere her zaman iletebilirsiniz. Biz hissiyat ve dedikodularla yönetmeyecegiz. Hizmetin nereden geldigi önemli degil. Hizmeti nereden alabiliyorsaniz diyalog halinde olun. Bazi talep ve sorunlar Büyüksehir Belediyemizi ilgilendirecektir. Büyüksehir Belediyemizle iliskilerimiz çok güzel. Isbirligi içinde çalisiyoruz. Bu talepleri Büyüksehir birim amirlerine iletebileceginiz gibi, bizlere de rahatlikla iletebilirsiniz. Muhtarlar Müdürlügümüz etkin bir sekilde çalisacak. Halkimiza hizmet için degerli muhtarlarimizla birlikte çalisacagiz” diye konustu.



Yapilan konusmalarin ardindan 49 Mahalle Muhtari içinde tek kadin muhtar olan, merhum muhtar Ahmet Yöntem’in kizi Fevzipasa Mahalle Muhtari Huriye Yöntem Malgaz’a çiçek takdim edildi. Muhtar Huriye Yöntem Malgaz’a muhtarlik rozetini Söke Belediye Baskani Dr. Mustafa Iberya Arikan takti. Söke Muhtarlar Dernegi Baskani Ali Çitak; “Daha düne kadar birlikte çalistigimiz merhum kardesimiz Ahmet Yöntem’in kizi, aramizda tek kadin muhtar oldu. O tüm muhtarlarin kardesi, hep birlikte ona destek olacagiz” dedi.



Baskan Arikan ise Fevzipasa Mahalle Muhtari Huriye Yöntem Malgaz’i tebrik ederek; “Gönül isterdi ki pozitif ayrimcilik yaparak, daha fazla kadin muhtarimiz seçilebilseydi. Bu anlamda basarili olan Muhtarimizi bir kez daha kutluyorum. Basarili olacagina inancim tam” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile