Baskan Arisoy Açiklamasi 'Veliefendi Isçi Bloklari'nin Dönüsümüne Destek Için Haziriz'

Baskan Arisoy Açiklamasi 'Veliefendi Isçi Bloklari'nin Dönüsümüne Destek Için Haziriz'

Baskanla Aksam Çayi programinda Veliefendi Mahallesi’ne konuk olan Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy, Veliefendi Mahallesi’nin uzun yillardir kroniklesen bir sorunu olan Isçi Bloklari’nin dönüsümü için daha önce hak sahiplerine teklif götürdüklerini ancak bir türlü yeterli çogunlugun saglanamadigini belirterek, "Veliefendi Isçi Bloklari’nin dönüsümüne destek için haziriz" dedi.

Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy, vatandaslarin soru, öneri ve sikayetlerini dinlemek için her hafta bir mahalleye konuk olmaya devam ediyor. "Baskanla Aksam Çayi" programinin 8’incisinde Veliefendi Mahallesi sakinleri sordu, Baskan Arisoy cevapladi. Veliefendi Mahallesi’nin uzun yillardir kroniklesen sorunu Isçi Bloklari’nin dönüsümü hakkinda mahalle sakinlerine bilgiler veren Baskan Arisoy, buradaki kentsel dönüsüm probleminin çözülememesini hak sahiplerinin ortak hareket etme zorunluluguna bagladi.

“Ilçemizdeki tüm kentsel dönüsüm projeleri basarili bir sekilde yürürken, Veliefendi Isçi Bloklari konusunun müskül kalmasi bizleri gerçekten üzüyor” diyen Baskan Arisoy, daha önceleri Zeytinburnu Millet Bahçesi’nin arkasinda insa edilen rezerv konutlari takas usulüyle Isçi Bloklari hak sahiplerine teklif ettiklerini hatirlatarak, "Ilçemizde dönüsüm konusunda birlikte hareket etme zorunlulugu olan tek yer burasi. Zeytinburnu Millet Bahçesi’nin arkasinda yapilan konutlari öncelikle Veliefendi Isçi Bloklari’ndaki hak sahibi olan hemsehrilerimize teklif ettik. Ancak yeterli çogunlugu saglayamadik. Biz samimi ve somut bir teklifte bulunduk, ama maalesef kabul görmedi. Elimizdeki imkani ilk olarak burasi için degerlendirdik. Bu proje ilçemizin baska bir yerinde dönüsüm için kullanildi. Biz Veliefendi Isçi Bloklari’nin çözümü için elimizde gelen destegi vermeye devam edecegiz. Siz yeter ki kendi içinizde mutabakat saglayin. Diger projelerde oldugu gibi burada da devletimizin diger kurumlarindan yardim alacagimizi bir kez daha hatirlatmak isterim" seklinde konustu.



"Özel sektör tarafindan baslatilan projeyi çözüme kavusturduk"

Büyük bir kismi Veliefendi Mahallesi’nde, az bir kismi ise Çirpici Mahallesi’nde yer alan, zamaninda özel sektör tarafindan baslatilan ve sekteye ugrayan kentsel dönüsüm projesinin de çözüme kavustugunu dile getiren Baskan Arisoy, "Biz bu projeyi düzenleyip genislettik. Hafriyat alim isine baslandi, en kisa sürede ruhsati verip insaata basliyoruz. Bu vesileyle Arnavut Mahallesi’nde görüsmeleri devam eden kentsel dönüsüm projemiz de maliklerle arasinda kabul gördü. Arkadaslarimiz sözlesmeleri almaya basladilar. Burada da çogunlugu sagladigimiz gün kentsel dönüsüm problemini çözmüs olacagiz" diye konustu.



"Yürüme mesafesinde kapali pazar alanlarimiz olsun istiyoruz"

Semt pazarlarinin Zeytinburnu’nun vazgeçilmez bir kültürü oldugunu ve uzun yillara dayanan bir gelenegi yasattigini ifade eden Baskan Arisoy, pazardan alisveris yapmanin herkesin en tabi hakki oldugunu, ayni sekilde pazarcilarin da çogunun babadan miras aldiklari bu meslegi bir Zeytinburnulu olarak devam ettirdigini sözlerine ekleyerek, "Aslina bakacak olursak, 2020’li yillardan itibaren sokakta pazar uygulamasi birçok ilçemizde kaldirildi. Bu durum kanunen de resmilesti. Biz hemsehrilerimizi magdur etmek istemiyoruz. Bunun için de kapali pazar yerleri olmasi için çalisiyoruz. Bunun ilk uygulamasini Telsiz ve Bestelsiz Mahallesi arasindaki spor alanini dönüstürerek faaliyete geçiriyoruz. Proje tamamlandiginda o lokasyona yakin 2 pazar yerimizi buraya tasiyacagiz. Üstü futbol sahasi ve zemin kati pazar yeri olacak sekilde bir kompleks insa ediyoruz. Burayi 30 Agustos’ta hizmete açmayi planliyoruz. Ilçemizin diger semtlerinde yer alan pazarlarimiz ile ilgili olarak da taslak çalismalarimiz mevcut. Bütün pazarlarimizi yine yürüme mesafesindeki yerlere kapali olacak sekilde yerlestirmeyi planliyoruz. Tabii ki bir taraftan da Zeytinburnu’nda alan sorunu oldugunu unutmamak gerekiyor" açiklamasinda bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile