Baskan Aslan'dan 23 Nisan Mesaji

Baskan Aslan'dan 23 Nisan Mesaji

Van Organize Sanayi Bölgesi (Van OSB) Yönetim Kurulu Baskani Memet Aslan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami nedeniyle bir mesaj yayimladi.

Mesajinda; Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde halkin vatani bölmek isteyen isgalci güçlere karsi milli mücadeleyi basarili bir sekilde yürüttügünü belirten Baskan Aslan, halkin kendi iradesini ortaya koymak için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kurdugunu ifade etti.

Aslan, "Birlik beraberlik içerisinde adil ve demokratik bir yönetim sekliyle yönetilmek, bu halkin en dogal hakki olmaliydi. Mustafa Kemal ve arkadaslari da böyle yaptilar. Millet meclisini kurdular ve halkin temsilcileri cumhuriyeti ilan ederek, milletin yönetim seklinin temelini attilar. Ülkeyi adalet, sosyal, siyasal, ekonomik ve askeri olarak kalkindirmak ve müreffeh topluluklar seviyesine çikarmak için var güçleri ile mücadele ettiler. Artik bu özgür ve kutsal cografyadaki Anadolu topraklarini tek kisi, bir zümre veya bir aile yönetmemeliydi. Özgürlük mücadelesini veren halk artik kendi kendisini yönetmeliydi. Büyük millet meclisini olusturan irade, artik ülke yönetimini de ele aldi. Halkin her türlü sorun ve problemleri yine halk tarafindan seçilen iradenin eliyle çözüm buluverdi. Artik askeri savas bitmisti, ancak ekonomik, sosyal, kalkinmislik ve müreffehlik savasi baslamisti. Kurulan millet meclisi, cumhuriyetini kurarak inkilaplar, ekonomik kalkinma planlari düzenleyerek her alanda halkin mutlulugu için yogun bir çalismanin içine girilmistir. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaslari dünyada bir baska örnegi olmayan büyüklük ile bu bayrami çocuklara hediye etmislerdir. Gün bugündür, halkin evlatlari zaman zaman çesitli kalkisma, darbe ve muhtiralar karsisinda dimdik durarak bu gazi meclisi ve milli irade ugruna canlari pahasina koruma yoluna girmislerdir. Dün oldugu gibi bugün de halkin çocuklarinin, bu sanli meclisi ve bu kutsal emaneti sonsuza dek koruyacaklarindan kimsenin süphesi olmasin. Bu vesile ile vatanin bagimsizligi, milletin birlik ve beraberligi, milli iradenin her daim tecellisi için canlarini feda eden basta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere tüm kahramanlari rahmet ve minnetle yad ediyor, tüm halkimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni kutluyorum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile