Baskan Ataç, Partililerle Iftar Yemeginde Bulustu

Baskan Ataç, Partililerle Iftar Yemeginde Bulustu

Tepebasi Belediye Baskani Dt. Ahmet Ataç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tepebasi Ilçe Baskanligi tarafindan düzenlenen iftar programinda partililer ile bir araya geldi.

Iftar programina Baskan Ataç’in yani sira CHP Eskisehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü ve Utku Çakirözer, CHP Tepebasi Ilçe Baskani Atilay Dalgiç ve ilçe yönetimi, Eskisehir Kent Konseyi Baskani Nuray Akçasoy, Tepebasi Belediyesi Meclis üyeleri ile çok sayida partili katildi.



“Bu ülkenin kaderini tayin etmekte çok önemli yere sahibiz”

Dualarin edilmesi ve oruçlarin açilmasiyla baslayan programda konusan Tepebasi Belediye Baskani Ahmet Ataç, Ramazan ayinda kurulan sofralarin çok degerli oldugunu belirterek, “Ramazan ayinda iftar sofralari çok farklidir. Yani zenginin, fakirin, kadinin, erkegin, çocugun herkesin oturdugu sofralardir. 10 yil biliyorsunuz sokak iftarlari yaptik. Geçen gün rakamlari hesapladik, 650 bin kisi iftar soframiza oturmus. Iftar sofralarinin dini vecibelerin yerine getirilmesinin yani sira bir özelligi daha var. Insanlarin sosyallesmesini de sagliyor. Ben o sokak iftarlarinda çok gördüm. Ayni apartmanda oturuyorlar birbirlerini görmüyorlar ama iftar sofrasinda bulusuyorlar. Böyle degerli bir sofra. Ama günümüzde yoksulluk maalesef çok artti. Bizler belediye olarak elimizden gelen bütün destekleri veriyoruz fakat bazilarina yetisebiliyoruz, bazilarina ise yetisemiyoruz. Sizler de çevrenizde çok yoksul olan vatandaslar varsa lütfen belediyeye bildirin arkadaslar. Onlari da çagiralim, onlar da bizim soframiza otursunlar, bu degerli sofralari paylasalim” diye konustu.



“Hep birlikte çok güzel çalismalara imza atacagiz”

Önümüzdeki genel seçimlerin önemine de deginen Ataç, “Bu seçim bir Kurtulus Savasi gibidir. Bunu hepiniz öyle bilin. Hani “Köprüde son çikis” diye bir söz var ya Türkiye’nin hali suanda bu durumda. Eger biz bu son çikisi kaçirirsak kimse kusura bakmasin Türkiye ondan sonra kolay kolay toparlanmaz. Ama hiçbir zaman ben umutsuz olmadim. Bakin 20 yildir bu konuda dik duruyoruz. Eskisehir, çok farkli bir yer. Tabi biz bugün Türkiye’nin yasadigi birçok olumsuzlugu yasamiyoruz. Gerçekten kentimizde demokrasi, huzur, özgürlük var. Bu özellikleri kaçirmamak için seçimi kazanacagiz arkadaslar, baska sansimiz yok. Ben adim gibi eminim, büyük farkla bu seçimi kazanacagiz. Fakat herkes çok çalisacak ve sandiklari hiçbir sekilde birakmayacagiz. Bu güzel Ramazan gününde sizlerle bir araya gelmekten de çok büyük mutluluk duydugumu ifade etmek isterim. Önümüzdeki günlerde daha çok bir araya gelecegiz. Hep birlikte çok güzel çalismalara imza atacagiz. Yolumuz açik olsun arkadaslar” ifadelerini kullandi.

“Hep birlikte ülkemize günesli günleri getirecegiz”

CHP Eskisehir Milletvekili Jale Nur Süllü ise, “Ülkemizin içinde bulundugu bu zorlu günlerin ise geçecegine inaniyorum. Bunun için çok çalisiyoruz, çalismaya da devam edecegiz. Hep birlikte ülkemize günesli günleri getirecegiz" dedi.



“Kimsenin çocugunun yataga aç girmesine izin vermeyelim”

CHP Eskisehir Milletvekili Utku Çakirözer de, böyle bir birlikteligi ve böyle bir kardeslik sofrasina ihtiyaç oldugunu anlatarak, "Bu zor günlerin geride kalmasini el birligiyle birlikte saglayalim. Dayanismayi, kardesligi, birligi ve beraberligi hem ilçemizde hem kentimizde hem de bu ülkede yeniden yasatalim. Arzu ettigimiz çagdas, özgür, aydinlik Türkiye’yi birlikte olusturalim diyorum. Bu vesile ile herkesin Ramazan’in hayirli olmasini diliyorum.” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile