Baskan Ataç'tan Üreten Kadinlara Tesekkür

Baskan Ataç'tan Üreten Kadinlara Tesekkür

Tepebasi Belediye Baskani Dt. Ahmet Ataç, depremzedelere destek olmak amaciyla kiyafet diken belde evi kursiyerlerini ziyaret etti.

Tepebasi Belediye Baskani Ahmet Ataç, Kahramanmaras merkezli 11 ilde yikima neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklügündeki depremlerin ardindan depremzedelere destek olmak amaciyla kiyafet diken belde evi kursiyerleri ile bir araya geldi.

Sütlüce Belde Evi, Zisan Kizilcikli Belde Evi, Tombakzade Belde Evi, Tunali Belde Evi ve Keskin Deneyimli Kafe’de, depremlerden etkilenen depremzedeler için kiyafet dikimi gerçeklestiriliyor. Belde evlerinde açilan giyim kursuna katilan kadin kursiyerler, kis mevsimine uygun kumaslar ile hem yetiskin hem de çocuk depremzedeler için kiyafetler dikerek depremden etkilenen vatandaslara ulastiriyor.

"Kadinlarimiz depremzedelere destek için çalisiyor"

Belde evi kursiyerlerini ziyaret ederek tesekkür eden Baskan Ataç, “Bizim belde evlerimiz bütün dönem çalisan yerlerdir. Depremin ilk günü bir kadin arkadasimiz biz depremzedelere destek olmak istiyoruz diye telefon etti. Depremzedelere kiyafet dikmek istediklerini söyledi.

Çok hosuma gitti. Ilk günden bu yana büyük bir üretim yaptilar. Evlerinden dikis makinalarini getirdiler, parça kumas getirdiler. Biz de onlara destek için yeni kumaslar alacagiz. Bu kumaslarla uyku tulumu, çamasir, yorgan, çarsaf gibi orada ihtiyaç olan bütün dikebilecekleri ürünleri dikecekler. Belde evlerimizde yogunluk devam ediyor. Kadinlarimiza tesekkür ediyorum. Onlari hassasiyeti çok önemli. Hem üzgünler hem de bir taraftan da çalisiyorlar. Bu tür katki vermek insanin gönlünü de rahatlatiyor. Kadinlarimizin elleri 10 gündür depremzedelere destek vermek amaciyla çalisiyor. Allah razi olsun gerçekten yaptiklari is çok önemli” diye konustu.

"Elimizden geleni yapiyoruz"

65 yasindaki emekli ögretmen Fazilet Safak, “Buraya yeni geldim. Evde sikildigim için buralara katilmak istedim. Bu da depreme denk geldi. Biz depreme karsi vatandas olarak egitilmek istiyoruz. Biz online egitimden uzaktan egitimden anlayan jenerasyon degiliz. Yüz yüze sabah olsun gece olsun egitilmek istiyoruz. Depremzedeler için bazi malzemelerden elimizden geleni yapiyoruz” dedi.

"Yaralari sarmaya çalisiyoruz"

Zeynep Dayin, “Ev hanimi arkadaslarimizla ne yapabiliriz diye düsündük. Bu sekilde yaralari sarmaya çalisiyoruz, insanlara merhem olmaya çalisiyoruz. Bize imkân tanindiginda Türk kadini olarak neler yapabilecegimizi gösteremeye çalisiyoruz. Insanlara, kadinlara örnek olmak istiyoruz. Istiyorum ki kadinlar evlerinde durmasin disari çiksin. Istiyorum ki kadinlar bir araya gelsin. Çok güzel islere imza atabilir Türk kadini. Ben her sey için Belediye Baskanimiza tesekkür ediyorum. Yaramiz çok büyük hepimiz çok etkilendik. Bugünleri atlatacagimiza inaniyorum. Daha bilinçli olmamiz gerektigine inaniyorum. Insallah gelecek nesil bu tür seyler yasamaz” ifadelerini kullandi.

"Herkese tesekkür ediyoruz"

Aynur Çokay dikis egitmeni, “Bu acili günümüzde belde evlerimizi açarak gönüllü kursiyerlerimizle kiyafetler diktik. Daha çalismalarimiz devam etmekte. Emegi geçen herkese tesekkür ederim. Allah bir daha yasatmasin. Biz burada bebek kiyafetlerinden yaslilara, yetiskinlere her boy kiyafet dikiyoruz. Daha çok esofman, bebek kiyafeti, tulumlar, battaniyeler dikiyoruz. Bugün de yastik kilifi ve tülbent dikiyoruz” diye konustu

Bin 303 parça üretildi

Belde evi kursiyerleri 5 noktada hem çocuklar için hem de yetiskinler için esofman takimi, alt-üst giyim, battaniye, atki, sapka basta olmak üzere toplam bin 303 parça üreterek depremzedelere destekte bulundu.

Öte yandan Baskan Ataç’in ziyareti esnasinda Tunali Belde Evi’nde bulunan 7 yasindaki Ahmet Erecek, depremzedelerle ilgili yapmis oldugu resmi Baskan Ataç’a takdim etti.

Baskan Ataç’a belde evi ziyaretlerinde mahalle muhtarlari da eslik etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile