Baskan Aydin Açiklamasi 'Hedefim Trafik Çilesine Son Vermek'

Baskan Aydin Açiklamasi 'Hedefim Trafik Çilesine Son Vermek'

Orhangazi Belediye Baskani Bekir Aydin, ilçede yasanan trafik sorunun her geçen gün arttigini belirterek, önümüzdeki bes yillik dönemde öncelikle trafik sorununu çözmeyi hedefledigini söyledi.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti Baskani Nuri Kolayli ve BGC Yönetim Kurulu üyelerinin ziyaretinde Orhangazi’de yapilmasi planlanan çalismalara iliskin bilgi veren Baskan Bekir Aydin, ilçede son 10 yilda yasanan ekonomik gelismeye paralel olarak trafik yogunlugunun arttigina dikkat çekti.

Sürekli artan otomobil sayisinin Orhangazi ilçe merkezinde trafik sorun olusturdugunu ifade eden Orhangazi Belediye Baskani Bekir Aydin, “Trafik çok önemli bir sorun haline geldi. Ilçemizde 20 bin fabrika çalisani var. Araç sahibi olma orani hizla artti. 2024 yili rakamlarina göre her 3 kisiye 1 araç düsüyor. Ilçe merkezinde yeni yollar açma olanagimiz ne yazik ki yok. Araç sayisinin artmasi sonucu yollar yetersiz kalirken, otopark sorunu da artiyor. Kent meydaninin altinda kapali otopark olusturma projemiz var. Bu projeyi Büyüksehir Belediyesi ile yapabiliriz. Otopark kullaniminin artmasi ile birlikte trafikte rahatlama yasanacaktir” dedi.

Orhangazi Belediyesi’nin mali durumuna iliskin de bilgi veren Baskani Bekir Aydin, seçimi yeniden kazanmasinin ardindan, önceki dönem baslattigi tasarruf tedbirlerini uygulamaya devam ettigini kaydederek, “Orhangazi’de 80 bin nüfusa 507 personel ile hizmet ediyoruz. Tasarruf tedbirlerimize ragmen Iller Bankasi’ndan aldigimiz pay personel maaslarini bile ödemiyor. Gelir getirici projelerle bu zor dönemi atlatmaya çalisiyoruz” diye konustu.

Açiklamalarinda Osmangazi Belediyesi olarak issizlikle mücadele çalismalarina önem verdiklerini de belirten Orhangazi Belediye Baskani Bekir Aydin, sözlerini söyle tamamladi;

“Sanayinin yogun oldugu bir ilçeyiz ve is bulma konusunda halkimizla sanayi kuruluslari arasinda köprü vazifesi görüyoruz. 2023 yilinda 2 bin 800 kisinin ise yerlesmesini sagladik. Ise yerlestirdigimiz gençler arasinda üniversite mezunu beyaz yakali sayisi 10’u geçmiyor. Ama mavi yakali, ustalik sahibi gençlerimize kolaylikla is buluyoruz. Bu da meslek liselerinin önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Sanayi kuruluslari ile milli egitim arasinda mutlaka entegrasyon kurulmali.”

Orhangazi Belediye Baskani Bekir Aydin’a verdigi bilgiler nedeniyle tesekkür eden BGC Baskani ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Baskani Nuri Kolayli da, Orhangazi’nin hizla gelistigine tanik oldugunu ifade ederek, Bursa yararina yapilacak çalismalari desteklemeye hazir olduklarini ifade etti.

Bursa basinina iliskin bilgi de veren BGC Baskani Kolayli, Bursa basininin köklü bir geçmise sahip oldugunu ve en güçlü yerel medyanin Bursa’da görev yaptigini söyledi.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin 550 üyesiyle sektöre ve sektörde çalisan basin mensuplarina hizmet ürettigini ifade eden Kolayli, sektörde yasanan en büyük sorunun ’meslek yasasi eksikligi’ oldugunu kaydetti.

Ziyarete Bursa Gazeteciler Cemiyeti Baskani Nuri Kolayli’nin yani sira, Baskan Vekili Fuat Kars, Baskan yardimcilari Ihsan Altikardes, Hakan Isikkent ve Ahmet Akhan, Genel Sayman Tevfik Fikret Sönmez, Yönetim Kurulu Üyeleri Ersin Yildiran, Musa Öztürk, Nejat Kirbulut, Cemal Ekentok ve Hursit Topal ile BGC Genel Sekreteri Sinan Tunç katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile