Baskan Ayik Ögrencilere Kitap Okudu

Baskan Ayik Ögrencilere Kitap Okudu

Akyurt Belediye Baskani Hilal Ayik, BARMEK Ilkokulu ve Ortaokulu’nda katildigi Ilkögretim Haftasi programinda ögrencilere kitap okudu.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin ardindan Akyurt Belediye Baskani Hilal Ayik davetlilere hitaben yaptigi konusmada, “2023-2024 egitim-ögretim yili Pazartesi günü ders zilinin çalmasiyla basladi.

Belediye olarak okullarimizin her türlü ihtiyacina ve eksigine destek olacagiz. Özellikle hem kitap noktasinda hem de kütüphanelerin iyilestirilmesi noktasinda bizler de gayret sarf edecegiz. Kiymetli çocuklarimiz; tabii ki akademik basari önemli ama en önemlisi sizlerin vatana, millete hayirli insanlar, bireyler olmaniz. Sizler önce iyi bir insan olmaya çalisin. Akademik basari da devaminda gelecektir” ifadelerini kullandi.

Düzenlenen programda “2023-2024 Egitim-Ögretim döneminin hayirli olmasini diliyorum” sözleriyle konusmaya baslayan Akyurt Kaymakami Mehmet Tunç, sözlerinin devaminda ise su ifadeleri kullandi:

“Egitimde ögretmenlerin, ögrencilerin ve velilerin bir arada çalismasinin egitime olumlu bir etkisi oldugunu düsünüyorum. Sosyal paydaslarla birlikte egitimin yapilmasi lazim. Ögretmenlerimiz ve velilerimiz yil boyu iletisim halinde olacak. Okul müdürlerine ilk talimatim veli ziyaretleri gerçeklestirilecek. Yilda 2 dönem boyunca en az 2 kere ziyaret gerçeklestirecekler. Artik bundan sonra ögrencilerin durumunu yalnizca anneleri takip etmeyecek. Bize düsen egitime dair projeler üretmek ve projeleri nitelikli halde uygulamak. Insallah Belediyemizle, sivil toplum kuruluslarimiz ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügümüzle hep beraber egitime yogunlasacagiz.”

Akyurt Kaymakamliginin okullarda kitap okumayi yayginlastirmak amaciyla düzenledigi “Akyurt 7’den 70’e Okuyor” etkinligi kapsaminda Baskan Hilal Ayik ve Kaymakam Mehmet Tunç ögrencilere 15 dakika boyunca kitap okudu. Akyurt Belediye Baskani Hilal Ayik’in ögrenciler için seçtigi kitap ise Resat Nuri Güntekin’in “Acimak” adli romani oldu.

Programin devaminda Akyurt Belediye Baskani Hilal Ayik ve Kaymakam Mehmet Tunç, okula yeni baslayan birinci sinif ögrencilerine çanta dagitiminin ardindan hatira fotografi çektirdi. Programa Milli Egitim Müdürü Haluk Saydan da katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile