Baskan Bahar Açiklamasi 'Üretim Ile Büyüyen Bir Türkiye Hayalimiz Var'

Baskan Bahar Açiklamasi 'Üretim Ile Büyüyen Bir Türkiye Hayalimiz Var'

Is dünyasi olarak beklentilerinin tek haneli enflasyon ve istikrarli bir büyüme dönemi olduguna isaret eden ATSO Baskani Ali bahar, “Bunu daha önce basardik yine basarabiliriz. Biz tüketimle degil üretim ile büyüyen bir Türkiye hayali kuruyoruz. Bunun için Antalya is dünyasi olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya haziriz” dedi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odasi (ATSO) Yönetim Kurulu Baskani Ali Bahar, Türkiye Istatistik Kurumu (TÜIK) tarafindan açiklanan Agustos ayi enflasyon verilerine iliskin degerlendirmelerde bulundu. Agustos ayi verilerine göre aylik bazda TÜFE’nin yüzde 9,09 artarken; yillik bazda yüzde 58,94 oldugunu kaydeden Baskan Bahar, “Bu hepimizin bekledigine yakin bir oran. Enflasyon konusunda yasanan olumlu gelismelerden memnunuz” dedi.



Enflasyonda 3 önemli konu

Agustos ayi itibariyle son 2 aylik enflasyonun neredeyse yüzde 20 gerçeklestigine dikkati çeken Baskan Ali Bahar, “Enflasyon konusunda önemli gördügümüz üç konu var. Birincisi, vergi artislari, kur artisi ve gelen zamlar ile enflasyonun son dönemde hiz kazanmasi. Ikincisi TÜIK verilerinin güvenirliligi konusunda yasanan olumlu gelismeler ve üçüncüsü de Hazine ve Maliye Bakani Sayin Mehmet Simsek tarafindan ekonomiye dönük pozitif açiklamalar” diye konustu.



Ekonomi denge isi

Fiyat artislarindaki hizli yükselis sebebiyle yasanan gelismelere isaret eden Bahar, “Elbette fiyatlardaki bu hizli yükselis ne tüketicileri ne de is dünyasini mutlu ediyor. Toplumun her kesimi yüksek enflasyondan rahatsiz. Ancak ekonominin bir denge isi oldugunu da görmemiz gerekiyor. Depremin de etkisiyle yüksek boyutlara ulasan bütçe açigi için vergi gelirlerinde artis ve kamu harcamalarinda azalis sürecindeyiz” dedi.

TÜIK verilerinin güvenirliligi konusunda önemli bir gelisme yasandigini dile getiren Bahar, “Çok uzun bir aradan sonra, TÜIK tarafindan açiklanan enflasyonun ITO ve ENAG verilerinin üzerinde oldugunu görüyoruz. Bunu, kurumun ve açikladigi verilerin itibari, güvenilirligi konusunda çok önemli bir gelisme olarak görüyoruz” diye konustu.



Tek haneli enflasyon ve istikrarli büyüme

Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek tarafindan yapilan açiklamalarin kendilerine umut vadettigini kaydeden Baskan Bahar, “Sayin Bakanin enflasyonu kontrol altina almak ve daha sonra düsürmek için ne gerekiyorsa yapilacagi yönündeki ifadesi bizi gelecek için umutlandiriyor. Is dünyasi olarak beklentimiz, tek haneli bir enflasyon ve istikrarli bir büyüme dönemi. Bunu daha önce basardik yine basarabiliriz. Biz tüketimle degil üretim ile büyüyen bir Türkiye hayali kuruyoruz. Bunun için Antalya is dünyasi olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya haziriz” dedi.

Önümüzdeki çeyrekte beklentilerin üzerinde gerçeklesen büyüme rakamlarinin sürdürülebilir olmasina dikkati çeken Baskan Bahar, “Üretimdeki artisin devam etmesi, ülkemize yatirim ve ihracat açisindan yeni firsatlar sunabilmesi için maliyetleri düsürecek sektörel desteklerin hizlandirilmasi önem arz etmektedir” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile