Baskan Bakkalcioglu'na Topladiklari 553 Adet Atik Pili Teslim Ettiler

Baskan Bakkalcioglu'na Topladiklari 553 Adet Atik Pili Teslim Ettiler

Bozüyük’te Muratdere Köyü Kültür ve Dogal Çevre Koruma Dernegi tarafindan “Dogamizin Pili Bitmesin” adli atik pil toplama kampanyasi düzenlendi. Kampanyada toplanan 553 adet atik pil geri dönüsüm için Dernek Baskani Veli Çelik ve yönetim kurulu üyeleri tarafindan Bozüyük Belediye Baskani Mehmet Talat Bakkalcioglu’na teslim edildi.

Baskan Bakkalcioglu ile makaminda bir araya gelen dernek yöneticileri bir süre sohbet ederek çalismalari ile atik pil toplama kampanyasi hakkinda bilgi verdiler. Dernek yönetim kurulu üyeleri ayrica ‘doganin pili bitmesin’ diyerek toplamis olduklari 553 adet pili Baskan Bakkalcioglu ve Temizlik Isleri Müdürü Özge Kaya’ya teslim ettiler. Baskan Bakkalcioglu’da misafirlerine her zaman yanlarinda ve destekçileri olduklarini belirterek çalismalarinda basarilar diledi.

Daha sonra çalismalar hakkinda bilgi veren Muratdere Köyü Kültür ve Dogal Çevre Koruma Dernegi Baskani Veli Çelik atik pil toplama kampanyasi baslattiklarini belirterek “Atik pillerin içi kimyasal maddeler ve agir metaller ile doludur. Agir metaller çevre ve canlilar için son derece zararlidir. Pillerin içinde ayrica tepkimeyi olusturmak için amonyum klorür, çinko klorür, potasyum hidroksit gibi elektrolit maddeler vardir. Bunlar da dogayi kirleten zararli maddelerdir. Piller çevreye gelisigüzel atildiginda atmosfer sartlari nedeni ile dis muhafazalari deforme olur ve içlerindeki agir metaller ile diger kimyasallar topraga karismaya baslar. Bu kimyasallar da topragi zehirler. Sonra yagmur sularina karisarak yer alti sularina karisir. Bu da sulamada kullanilan ya da baliklarin yasadigi sularin zehirlenmesine neden olur. Günümüzde artan doga bilinci ile birlikte artik pek çok STK atik pil toplama noktalari olusturmus durumda. Vatandaslarin bu noktalara riayet ederek atik pillerin zararini engellemek adina atik pillerini bu noktalara birakmalari oldukça önemlidir. Doganin pili bitmesin” dedi.

Dernek Baskani Çelik, bu kampanyada kendilerine destek veren basta Belediye Baskani Mehmet Talat Bakkalcioglu olmak üzere Bozüyük Kent Konseyi’ne ve tüm Bozüyüklülere tesekkür etti. Atik pil kampanyasini daha büyük kitlelere ulastirmak için Bozüyük Kent Konseyi ile isbirligi halinde olduklarini belirten Dernek Baskani Çelik “Birçok çocugumuz evlerinde geri dönüsüm malzemelerinden atik pil toplama kutulari yaparak bize destek vermektedir. Sizlerin de desteginizi bekliyoruz.” dedi.

Ayrica Kampanyanin yayginlastirilmasi amaci ile Muratdere Köyü’nde ve Bozüyük’te çesitli noktalara da atik pik kutusu yerlestirildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile