Baskan Bakkalcioglu, Yeni Ve Eski Sanayi Esnaflari Ile Bir Araya Geldi

Baskan Bakkalcioglu, Yeni Ve Eski Sanayi Esnaflari Ile Bir Araya Geldi

Bozüyük Belediye Baskani Mehmet Talat Bakkalcioglu, düzenledigi bir toplanti ile yeni dönemde Bozüyük’e kazandirmak istedigi önemli projelerinden birisi olan yeni Küçük Sanayi Merkezi projesi ile ilgili düsüncelerini paylasti.

Bozüyük Belediyesi Dügün Salonu’nda yapilan toplantiya Baskan Bakkalcioglu’nun yani sira BOZSAN Bozüyük Sanayi Sitesi Kooperatifi Baskani Burak Demir ve kooperatifin yönetim kurulu üyeleri, Yeni Sanayi Sitesi Yönetimi Baskani Salih Karabektas, belediye meclis adaylari yeni ve eski sanayi esnaflari katildi.

Baskan Bakkalcioglu toplantida yaptigi konusmada “Küçük esnaf, küçük sanayi, esnaflarin tümü Bozüyük’ün bel kemigi. Bozüyük bir esnaf kenti olarak dogmustu, sonra Sanayi kenti oldu. Sanayi kenti olduktan sonra da esnafimiz Bozüyük’teki tüm varligini gücünü daima korudu” diyerek mevcut küçük sanayinin Bozüyük’ün içerisinde nasil bir yerde oldugunu video esliginde anlatti. Küçük ve orta sanayinin Bozüyük’ün içerisinde bir serit halinde kaldigini belirten Baskan Bakkalcioglu Ben hep sunu düsündüm; dedim ki ‘bu küçük sanayiyi nasil yapariz da kaldiririz ya da nasil durduracagiz’ bunu bu mevcut yapilasmanin yikimiyla çözmek mümkün degil. Ama eski küçük sanayimiz basta olmak üzere o bölümü kaldiralim istiyorum. Eski Küçük sanayiyi kaldirirken Bozüyük’te öyle bir sey yapalim ki Bozüyük’ün disinda bir bölgede yepyeni bir sanayi Merkezi yapalim, Küçük Sanayi Merkezi yapalim. Arkadaslar bunun tüm arastirmalarini yaptik. Tabii yer bulmak kolay degil. Simdi benim düsüncem bu yönde iken, Küçük Sanayi kooperatifi kuran birkaç arkadasimiz beni ziyaret etti. Bu çok önemliydi, demek ki esnafimizda da bir istek var 2 kere bulustuk. Düsüncelerimiz çakisiyordu. Bana 400’e kadar ulasan bir basvuru oldugunu söylediler, bu talebin büyük oldugunu gösteriyor arkadaslar. Ben mesleki olarak yaptigim arastirmalarda Bozüyük içerisinde üç yerde kurulabilecek yeni bir sanayi sitesinin olabilirligini görüyorum. Ama bu yerlerin nereleri oldugunu sizlere de söyleyemeyecegim arkadaslar. Sebebi su; daha önceki dönemde bir yer belirlenmis, Sanayiyi tasiyalim diye, bunu da duyurmuslar o alandaki arazileri tarlalari rant hesabi yapan birileri kapatmis” dedi.

Daha sonra kanunlar ve mevzuatlari da inceleyerek bir yol haritasi yaptigini belirten Baskan Bakkalcioglu “Hazir kurulmus kooperatifimiz var. Allah nasip ederse göreve gelirsek buradaki yerlerden sanayiyi kuracagimiz yeri seçecegiz. Belediyenin kamulastirma yetkisini kullanarak orayi kamulastiracagiz, planlayacagiz ve kooperatifle belediye birlikte bu dükkânlari yapacagiz. Ben büyük projeleri yapmayi hedef edinmis bir insanim. Ben kentime bir park yapmak, bir küçük yol açmak veyahut da bir altyapi yapmayi proje olarak görmüyorum, onlar görevimiz ama proje iste böyle bir seydir. Kentin disinda bir sanayi, Küçük Sanayi kenti olusturabilirsek proje budur” diye konustu Yeni dönem için 3 dev projesi oldugunu belirten Baskan Bakkalcioglu, benim 3 tane dev projem var, bir tanesi bu yeni küçük sanayi merkezi yapmak, bir tanesi demiryoluna üst geçit yapmak, bir tanesi de yapimi engellenen BOZPARK var diyerek bu iki projesi hakkinda da bilgi verdi. Toplantinin sonunda Baskan Bakkalcioglu sanayi esnafinin sorularini yanitladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile