Baskan Basaran, 'Türkiye Için, Balikesir Için Hemen Simdi'

Baskan Basaran, 'Türkiye Için, Balikesir Için Hemen Simdi'

Balikesir AK Parti Il Baskanligi Istisare ve Degerlendirme toplantisi yogun gündemli olarak gerçeklestirildi.

AK Parti Il Baskanligi Istisare ve Degerlendirme toplantisi; Il Yürütme Kurulu Üyelerinin, Ilçe Baskanlarinin, Büyüksehir Belediye Baskan Vekilinin, Ilçe Belediye Baskanlarinin, Kadin ve Gençlik Kollari Baskanlarinin katilimlari ile gerçeklestirdi. Toplantida 14 Mayis 2023 Cumhurbaskanligi ve Milletvekili seçimlerine yönelik yapilacak çalismalar, AK Parti Milletvekili Aday Adayligi basvuru süreci, 6 Subat’ta 11 ilde yasanan asrin felaketi depremlerin etkileri ve Balikesir’de misafir edilen 19 bine yakin depremzedenin ihtiyaçlarinin karsilanmasina yönelik çalismalar degerlendirildi.

AK Parti Genel Baskani ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in 10 Mart’ta 14 Mayis’ta yapilacak olan Cumhurbaskanligi ve TBMM Milletvekilli seçimleri ile ilgili kararnameyi imzaladi. YSK’nin Resmi gazete de yayinlanan seçim takvimi ile süreç baslamis oldu.

Milletvekili aday adayligi süreci basladi

AK Parti Il Baskani Dt. Ekrem Basaran toplantida yaptigi konusmada; 14 Mayis 2023 Cumhurbaskanligi ve Milletvekili seçimlerine yönelik yapilacak çalismalar hakkinda teskilati bilgilendirdi. Balikesir’de AK Parti’den milletvekilli aday adayi olacaklarin bir hafta içerisinde basvurularini yapmasi gerektigini belirten AK Parti Balikesir Il Baskani Dt. Ekrem Basaran, “Cumhurbaskanimizin seçim kararini açiklamasi ve imzalamasinin ardindan 14 Mayis 2023 Cumhurbaskanligi ve Milletvekili seçim süreci basladi.

AK Parti Il Baskanligimiza, Milletvekili aday adayligi için basvuracak arkadaslarimizin 1 hafta içerisinde müracaatlarini gerçeklestirmeleri gerekiyor. Yani Cuma gününe kadar basvurular devam edecek.

Adaylik basvuru ücretleri AFAD deprem hesabina yatacak

Cumhurbaskanimiz ve Genel Baskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan, Milletvekili Aday Adaylarinin adaylik basvuru ücretlerini parti yerine, AFAD’in deprem hesabina yatirmalarini istedi ve tüm partilere de bu konuda çagri yapti. Aday adayligi basvurularinin tamamlanmasiyla, 19 Mart’ta baslayacak temayül yoklamalari sürecinin ardindan aday adaylari tek tek mülakata çagrilacak; ardindan Cumhurbaskanimiz listeye son seklini verecek. Aday listeleri 7 Nisan’da YSK’ya teslim edilecek. Cumhurbaskanimizin baskanliginda Genel Merkez’de yapilan toplantida adaylik basvuru ücretleri ile ilgili degerlendirmeler yapildi. AK Parti’nin adaylik basvurusu için erkek adaylardan 20 bin lira, kadin ve genç adaylardan 10 bin lira, engellilerden ise 5 bin lira talep etmesi öngörüldü.

AK Parti Balikesir Milletvekili Aday adayi olacak arkadaslarimizin bu takvim sürecine göre hareket etmeleri gerekmektedir. Simdiden aday adayi olacak arkadaslarimiza basarilar diliyorum” dedi.

Basaran: Türkiye için hemen simdi diyerek yaralarimizi sariyoruz

6 Subat’ta yasanan asrin felaketi depremlerde devlet ve millet olarak gönül birligi içerisinde mücadele ettiklerinin altini çizen AK Parti Il Baskani Dt. Ekrem Basaran, “Bu depremlerde 11 ilimiz büyük bir yikimla karsi karsiya kaldi. Devlet olarak depremin ilk anindan itibaren tüm kurumlarimizla, STK’larimizla, gönüllülerimizle, partililerimizle, milletimizle topyekun arama kurtarma çalismalarina katildik. Dünya da esi benzeri az görülen bir dayanisma ve yardimlasma göstererek çalismalarimiza araliksiz olarak devam ediyoruz. Çadirlari, Konteynirlari ve geçici barinma evlerini hizli bir sekilde kurduk ve kurmaya devam ediyoruz. Ayrica, bir yilda yapacagim 500 bin deprem konutlarinin projelerini tamamlayarak temellerini atip, insaasina basladik. Sehir merkezlerimizi tekrar ayaga kaldirmak için de enkaz kaldirma çalismalarimizda araliksiz devam ediyor. Enkazlari kaldirdiktan sonra sehir merkezlerimizi de tarihi dokulariyla, kültürüyle tekrar ihya edip ayaga kaldiracagiz. AK Parti Balikesir Teskilatlari olarak ilk andan itibaren sahada ve ilimizde çalismalarimizi sürdürüyoruz. Balikesir Valiligimiz ve Büyüksehir Belediyemizin önderliginde çok yönlü çalismalarimiz devam ediyor. 3 milyonu geçen depremzedemiz ülkemizin bir çok iline göç etti. Balikesir’imizde de 19 bine yakin depremzedemizi misafir ediyoruz. Bu konuda yogun bir çalisma programi gerçeklestiriyoruz. Depremzedelerimizin tüm ihtiyaçlarini karsiliyoruz. Asrin felaketini yasadigimiz depremlerde hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, yaralilarimiza acil sifalar diliyoruz.

“Deprem bölgesini tekrar ayaga kaldiracagiz”

Biz büyük bir milletiz. Allah’in izniyle hep birlikte, yek yürek olarak tüm yaralarimizi saracagiz. Depremin yasandigi 11 ilimizi tekrar ayaga kaldirip, acilarimizi birlikte dindirecegiz. Bugüne kadar AK Parti geçmiste yasanan felaketlerde kisa zamanda yasanan felaketlerin yaralarini sarmayi bildi. Simdide 11 ilimizi tekrar ayaga kaldiracak, gelecegimizi milletimizle birlikte kuracagiz. Türkiye güçlüdür, milletimiz güçlüdür. Türkiye için hemen simdi! Diyerek çalisacagiz ve çalismaya devam edecegiz” dedi.

“Balikesir’de misafir ettigimiz depremzedelerimiz için adres beyan süreci basladi”

14 Mayis seçimlerinde depremzedelerin oy kullanmalarina yönelik duyuru ve bilgi aktariminda bulunan AK Parti Balikesir Il Baskani Dt. Ekrem Basaran, “Içisleri Bakanligi, Nüfus ve Vatandaslik Isleri Genel Müdürlügü tarafindan yapilan açiklamada, depremzedelerin 14 Mayis’ta yapilacak seçimlerde seçme ve seçilme hakkini kullanabilmesi için yapmasi gerekenlere iliskin, "Diger il veya ilçelerden birine tasinmis ise tasindigi yerdeki adrese; yurt, otel, pansiyon gibi geçici yerlerde dahil, ayni il ya da ilçe içerisinde ikamet adresi disinda baska bir konut, prefabrik ev, yurt, konteyner, çadirkent, huzurevi ve benzeri gibi yerde bariniyor ise bu tür geçici yerlere yönelik yapacaklari yeni adres beyanini; 17 Mart saat 23.59’a kadar nüfus müdürlüklerine ayrica e-Devlet ve nüfusmatikler üzerinden yapabilecekler. Bu konuda da Balikesir’imizde misafir ettigimiz depremzedelerimize yönelik AK Parti Teskilatlari olarak gerekli çalisma programlarimizi yaptik. Depremzedelerimizin her daim yaninda olmaya devam edecegiz” dedi.

Basaran, “Bizim derdimiz millet, 6’li koalisyonun derdi koltuk”

14 Mayis’ta yapilacak olan Cumhurbaskanligi ve Milletvekili seçimlerinin ülkemizin ve milletimizin gelecegi için büyük önem arz ettigini söyleyen Baskan Basaran, “Cumhurbaskanimizin ifade ettigi gibi 6 masanin yani 6’li koalisyonun gündeminde maalesef ülkemizin ve milletimizin hiçbir meselesi yok. Onlar bir ittifak degil tipki eski Türkiye’de oldugu gibi tamamen kavga, ayak oyunu ve pazarlik üzerine kurulu bir koalisyon yapisindalar. Güçlendirilmis parlamenter sistem diye çiktiklari yolculugun sonu at pazarligindan beter cumhurbaskani yardimciligi pazarlik ve paylasim kavgasina dönüstü. Bizim derdimiz millet, onlarin derdi koltuk.

Basaran, “14 Mayis destanini Cumhur ittifaki ortaklarimizla birlikte yazacagiz”

Seçim kampanyamizi depremde hayatini kaybeden vatandaslarimiza hürmetimizin ve magdur insanlarimiza olan saygimizin gerektirdigi hassasiyetle yürütecegiz. Sandiklara siki sahip çikacak, en küçük bir kaçaga göçege, hileye hurdaya meydan vermeyecek güçlü bir organizasyon kuracagiz. ’14 Mayis destanini, bir süredir beraber yol yürüdügümüz, aramiza yeni katilan ve katilacak olan dostlarimizla Cumhur Ittifaki olarak beraberce yazacagiz. AK Parti Balikesir Teskilatlari ve Cumurhur Ittifaki ortaklarimizla birlikte Balikesir’de milletvekilliginde 9’da 9 yaparak seçimleri kazanacagiz. Cumhurbaskanimizi tekrar seçip, TBMM’deki milletvekili sayimizi arttiracagiz. Türkiye için, Balikesir için Hemen Simdi! Diyoruz. Tüm teskilatlarimizla seçimlere haziriz ve çalismalarimizi araliksiz bir sekilde sürdürüyoruz. Alinan seçim kararinin ülkemize, milletimize ve Balikesir’imize hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile