Baskan Basdegirmen Açiklamasi 'Sehre Kazandirdigimiz ITKM'de Bin 800 Kisiye Istihdam Saglaniyor'

Baskan Basdegirmen Açiklamasi 'Sehre Kazandirdigimiz ITKM'de Bin 800 Kisiye Istihdam Saglaniyor'

Isparta Belediye Baskani ve AK Parti Belediye Baskan Adayi Sükrü Basdegirmen, Anadolu Aslanlari Is Adamlari Dernegi (ASKON) Isparta Il Baskanligini ziyaret etti. Baskan Basdegirmen, “Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi (ITKM) 25 yildir sehir olarak rahatsiz oldugumuz bir konuydu. Halledilebilecek bir konuymus, biz 1,5 yilda tamamladik. Su an orada bin 800 kisi çalisiyor. Birileri ‘istihdam saglayacagim, fabrika kuracagim’ diyor. Istihdam iste bu” dedi.

Belediye Baskani ve AK Parti Belediye Baskan Adayi Sükrü Basdegirmen, Anadolu Aslanlari Is Adamlari Dernegi (ASKON) Isparta Il Baskani Hasan Ali Kinaci ve yönetim kurulu üyeleri ile is insanlarini ziyaret etti. Ziyarette Baskan Basdegirmen, sehre kazandirdiklari yatirimlardan bahsederken, Isparta’nin ekonomisinin daha da gelistirilmesi için is insanlariyla karsilikli görüs alisverisinde bulundu.

Belediye Baskani ve AK Parti Belediye Baskan Adayi Basdegirmen, yeni göreve getirilen ASKON Isparta Il Baskani Hasan Ali Kinaci ve yönetimine görevlerinin hayirli olmasini diledi. Baskan Basdegirmen, sivil toplum kuruluslarinin sehre ne kadar faydali oldugunun bilincinde olduklarini belirterek, “Ticaret ve Sanayi Odasi kökenli bir kisi olarak bu tür meslek kuruluslarinin sehre kazandirdigi birçok kazancin nerelere geldigini biliyorum. Sizlerle birlikte o projeleri üretmek, sehre katki saglayacak her türlü çalismada bulunmak bizleri son derece memnun etmistir. Belediye olarak daha çok proje üretme imkânimiz var. Sizlerin üretecegi projeler bize yön verecektir. Buralarda görev alirken sehrimize hizmet etmek amacindayiz. Bu amaci hep birlikte yapmak bizim için büyük bir onur olur. Sizlere her zaman kapimiz açik. Projelerinizi degerlendirip sehrimize kazandiracagimizi belirtmek istiyorum. Istisare edebilmek çok önemli. Önümüzdeki sezonda hep beraber dolu dolu bir dönem yasayalim” ifadelerinde bulundu.

Pandemiden geriye kalan 2,5 yilda sehre güzel hizmetler kazandirdiklarina deginen Belediye Baskani ve AK Parti Belediye Baskan Adayi Sükrü Basdegirmen, yapilan çalismalarin Türkiye’ye örnek oldugunu söyledi.

Baskan Basdegirmen, “ITKM 25 yildir sehir olarak rahatsiz oldugumuz bir konuydu. Halledilebilecek bir konuymus biz 1,5 yilda tamamladik. Su an orada bin 800 kisi çalisiyor. Birileri ‘istihdam saglayacagim, fabrika kuracagim’ diyor. Istihdam iste bu. Belediye olarak fabrika kuramiyoruz. Kanun buna müsaade etmiyor. ISBAS, maden arazisi belediyeye ait oldugu için kurulabildi. Ham maddeyi mamule çevirme yetkisi verildi orada. Ama bugün bir tekstil veya farkli fabrikalar kurmayiz. Buna müsaade edilmiyor. Istihdam artiracaksak belediye hizmetleriyle artirmamiz lazim. Eski adiyla ITKM yeni adiyla Isparta Meydan AVM’de bin 800 çalisan var. Belki bir o kadar da tedarikçileriyle oraya gidip gelene katki var” görüslerinde bulundu.

ASKON Isparta Il Baskani Hasan Ali Kinaci, 2019 yerel seçimleri öncesinde Baskan Basdegirmen’le birlikte bir dügünde sahitlik yaptigini belirterek, “O dügünde Sükrü agabeyime hayirli olsun demistim. Kendisi de ‘öyle mi diyorsun’ dedi, öyle diyorum dedim. Simdi yine söylüyorum, hayirli olsun” seklinde konustu.

Basdegirmen, “Arzumuz hizmetlerimizin çok daha iyilerini yapabilmek” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile