Baskan Basdegirmen Açiklamasi 'Yaslilarin Halk Otobüslerinden Ücretsiz Yararlanmasi Uygulamasi Devam Edecek'

Baskan Basdegirmen Açiklamasi 'Yaslilarin Halk Otobüslerinden Ücretsiz Yararlanmasi Uygulamasi Devam Edecek'

Isparta Belediye Baskani ve AK Parti Belediye Baskan Adayi Sükrü Basdegirmen, S.S. 18 Nolu Halk Otobüsleri Motorlu Tasiyicilar Kooperatifi Baskani Faruk Dasdöner, kooperatif esnafi ve soförleri ziyaret etti. Baskan Basdegirmen, 65 yas ve üstü vatandaslarin halk otobüslerinden ücretsiz yararlanmasi uygulamasinin 31 Mart’tan sonra da devam edecegini belirtti.

Isparta Belediye Baskani ve AK Parti Belediye Baskan Adayi Sükrü Basdegirmen, “Sizler pandemide biz sefere çikmiyoruz, çalismiyoruz demediniz. Esnafliktan gelen bir kisi ve ekip olarak problemlerinizi anlayarak bugünlere geldik. Bizimle olan islerinizde sizlere zorluk çikarmadik. Sizlere katkilar sunduk. Burada istihdam sagliyorsunuz en az 100’e yakin soför çalisiyor. Esnaf ve diger çalisanlarla buradan bin kisi ekmek yiyor. Bunun bilincinde olarak bin eve giden helal, zor kazanilan ekmege destek vermeye devam edecegiz” ifadelerine yer verdi.

65 yas ve üstü vatandaslarin halk otobüslerinden ücretsiz yararlanmasi için Belediye Meclisi’nde 31 Mart 2024 tarihine kadar karar aldiklarini hatirlatan Belediye Baskani ve AK Parti Belediye Baskan Adayi Sükrü Basdegirmen, yerel seçimlerden sonra da ücretsiz tasimanin devam edecegini vurguladi. Baskan Basdegirmen, “Seçimden sonra 65 yas ve üstü vatandaslarimizin ücretsiz tasimasini bitirecekmis diyorlar. Biz böyle bir sey dedik mi, siz duydunuz mu? Biz bu karari devam ettirecegiz. 31 Mart’a kadar kooperatifimizle anlastik, 31 Mart’tan sonra da sizlerle anlasmamizi devam ettirecegiz. Büyüklerimiz bizim degerlerimiz” seklinde konustu.

Bazi belediye baskan adaylarinin ‘minibüs hatti getirecegiz’ gibi vaatlerde bulundugunu kaydeden Baskan Basdegirmen, “Minibüs hatlari getireceklermis. Diyelim ki otobüsü kaldirdik. 1 otobüsü 6 minibüs karsiliyormus, 100 otobüsü 600 minibüs karsilar. Diyelim ki 600 minibüsü koyduk Mimar Sinan Caddesi’nden o minibüsleri bir geçirin. Minibüs olan yerlerdeki o korna seslerini bir duyun. Oralardaki trafigin kesmekesligini görün. Ezbere, bilmeden, görmeden konusuyorlar. Birisi de otobüs 5 TL olacak diyor. Lastik, yakit fiyatlarini onlara bir sorun. Konusulanlara bir bakin emekliye 8 bin lira para verecegim diyor. 5393 sayili belediye kanunda böyle bir sey yok. Önceki yönetimin sizlere verdigi zorluklari biliyoruz. 15 yil belediye baskanligi yapmis 1 sosyal konut yapmamis, simdi yapacagim diye her yere asmis. Biz saf miyiz, aklimizla mi oynuyorlar” ifadelerinde bulundu.

Halk Otobüsleri Kooperatifi esnafi ve soförleri de “Önceki dönemde ne yasadigimizi biliyoruz, bu 5 senede ne yasadigimizi biliyoruz. Gelecek 5 yilda ne yasayacagimizi bildigimizden rengimiz belli baskanim” diyerek Belediye Baskani ve AK Parti Belediye Baskan Adayi Sükrü Basdegirmen’e destek mesaji verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile